Krever at politiets Utøya-innsats granskes på nytt

Politiet frikjente seg selv - men granskningen er ikke tilstrekkelig, mener justisministeren.

KREVER NY GRANSKNING: Justisminister Grete Faremo krever ny granskning av politiets innsats i forbindelse terrorangrepet mot Utøya 22. juli i fjor. Foto: Jacques HVistendahl
KREVER NY GRANSKNING: Justisminister Grete Faremo krever ny granskning av politiets innsats i forbindelse terrorangrepet mot Utøya 22. juli i fjor. Foto: Jacques HVistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Justisminister Grete Faremo mener Søndervalg-utvalgets evaluerinsrapport, der politiet frikjente seg selv, ikke holder mål, melder Bergens Tidende.

Derfor har regjeringen nå bedt om en ny rapport, framkommer det i regjeringens stortingsmelding om samfunnssikkerhet, som ble framlagt i dag.

En del «dilemmaer» med rapporten «Justis- og beredskapsdepartementet erkjenner at det er en del dilemmaer i vurderingen av innsatsen fra henholdsvis frivillige og de profesjonelle aktøren» framkommer det i meldingen.

- Politidirektoratet må se på alle spørsmålene rundt båttransporten en gang til, også sett i lys av det 22. juli-kommisjonen kommer med i sin rapport, sier statssekretær Pål K. Lønseth til avisa.

- Vi vil forsikre oss om at alle elementer er vurdert, og at det var riktige vurderinger som ble gjort av politiet. Det er avgjørende viktig å få frem alle fakta for å vurdere hva vi kan lære, sier han videre.

Politiets fellesforbund fornøyde - Jeg har ikke lest hele stortingsmeldingen, men vi har jo fra forbundets side spilt inn at man bør se på flere sider av aksjonen, og vi er spesielt opptatt av den forebyggende siden, sier Arne Johannessen, leder av Politiets Fellesforbund, til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.