Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Krever at politiets Utøya-innsats granskes på nytt

Politiet frikjente seg selv - men granskningen er ikke tilstrekkelig, mener justisministeren.

KREVER NY GRANSKNING: Justisminister Grete Faremo krever ny granskning av politiets innsats i forbindelse terrorangrepet mot Utøya 22. juli i fjor. Foto: Jacques HVistendahl
KREVER NY GRANSKNING: Justisminister Grete Faremo krever ny granskning av politiets innsats i forbindelse terrorangrepet mot Utøya 22. juli i fjor. Foto: Jacques HVistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Justisminister Grete Faremo mener Søndervalg-utvalgets evaluerinsrapport, der politiet frikjente seg selv, ikke holder mål, melder Bergens Tidende.

Derfor har regjeringen nå bedt om en ny rapport, framkommer det i regjeringens stortingsmelding om samfunnssikkerhet, som ble framlagt i dag.

En del «dilemmaer» med rapporten «Justis- og beredskapsdepartementet erkjenner at det er en del dilemmaer i vurderingen av innsatsen fra henholdsvis frivillige og de profesjonelle aktøren» framkommer det i meldingen.

- Politidirektoratet må se på alle spørsmålene rundt båttransporten en gang til, også sett i lys av det 22. juli-kommisjonen kommer med i sin rapport, sier statssekretær Pål K. Lønseth til avisa.

- Vi vil forsikre oss om at alle elementer er vurdert, og at det var riktige vurderinger som ble gjort av politiet. Det er avgjørende viktig å få frem alle fakta for å vurdere hva vi kan lære, sier han videre.

Politiets fellesforbund fornøyde - Jeg har ikke lest hele stortingsmeldingen, men vi har jo fra forbundets side spilt inn at man bør se på flere sider av aksjonen, og vi er spesielt opptatt av den forebyggende siden, sier Arne Johannessen, leder av Politiets Fellesforbund, til Dagbladet.

- Vi synes det er helt greit at man ber om en enda bedre analyse og at man derfor bestiller en ny granskning. Det som er veldig viktig er at man har en full åpenhet om alle sider og alle deler av innsatsen, sier Johannessen.

Dagbladet kommer tilbake med mer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling