MDG

Krever at regjeringen stiller opp

MDG mener Norge burde gi Ukraina summen de etterspør for energihjelp, omtrent 8,4 milliarder kroner, i sin helhet.

MDG: Lan Marie Berg, stortingsrepresentant for MDG, mener Norge burde gi Ukraina summen de søker for å sikre sin energisektor. Foto: Annika Byrde / NTB
MDG: Lan Marie Berg, stortingsrepresentant for MDG, mener Norge burde gi Ukraina summen de søker for å sikre sin energisektor. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Miljøpartiet de grønne skriver i en e-post til Dagbladet at de krever at regjeringen stiller opp for Ukraina.

Tidligere i dag ba Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj om hjelp til å sikre Ukrainas energisektor for vinteren. Landet søker omkring 8,4 milliarder kroner i støtte.

- Det er selvfølgelig et svært høyt beløp, men prisen er mindre enn prisen for en potensiell mørklegging, uttalte Zelenskyj tidligere i dag, da han deltok på den internasjonale giverlandskonferansen for Ukraina i Paris, over videolenke.

Nå krever MDG at regjeringen gir Ukraina midlene de ber om.

- Ukraina ber nå om milliarder for å sikre grunnleggende energiinfrastruktur i tiden fremover. I en tid hvor Russland trapper opp sine angrep mot sivil infrastruktur i landet må vi stille opp enda mer for å få Ukraina tryggest mulig gjennom vinteren, sier stortingsrepresentant for MDG, Lan Marie Berg.

Ifølge Berg bør Norge, som er i en særstilling med inntekter fra olje og gass, på egenhånd gi Ukraina summen de etterspør i sin helhet.

- MDG ønsker at Stortinget vedtar et solidaritetsfond basert på alle de ekstraordinære inntektene fra olje og gass som i dag blir overført til Oljefondet. Å heller bevilge pengene til de som trenger hjelp i Ukraina og de som lider som følge av konsekvenser krigen har andre steder vil være rettferdig overfor de som lider aller mest nå, sier Berg videre.

Krigen i Ukraina

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer