Frp-ere vil ha avgiftskutt

Krever at Siv kutter i strømprisen

Høyere rente og dyrere strøm går utover vanlige folk, mener Fremskrittspartiet på Stortinget. Nå ber de sjefen kutte i avgiftene.

AVGIFTER: Mandag legger finansminister Siv Jensen (Frp) fram statsbudsjettet. Fra egne rekker kommer krav om avgiftskutt. Her på statsrådskontoret i Finansdepartementet. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
AVGIFTER: Mandag legger finansminister Siv Jensen (Frp) fram statsbudsjettet. Fra egne rekker kommer krav om avgiftskutt. Her på statsrådskontoret i Finansdepartementet. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Siv bør senke el-avgiften i statsbudsjettet, sier Fremskrittspartiets energi- og miljøpolitiske talsmann Terje Halleland til Dagbladet.

- El-avgiften har økt jevnt og trutt i en periode hvor strømprisene har vært lave. Nå ligger prisene an til å øke og vanlige husstander kan få en ekstraregning på mange tusen kroner. Derfor bør avgiften senkes i statsbudsjettet, fortsetter han.

10,9 milliarder

Statens inntekter fra el-avgiften har økt hvert år fra 2009, med et mindre unntak for 2012. Kraftigst har veksten vært de siste åra.

I 2009 ga avgiften nær 6,8 milliarder kroner til statskassa, i 2015 var summen 8,5 milliarder og i fjor hele 10,9 milliarder kroner.

- Fra Stortinget har Fremskrittspartiet flere ganger spilt dette inn for regjeringen. Nå håper vi at kravet blir innfridd i statsbudsjettet, slik at forbrukeren ser det på sin sluttregning, sier Halleland.

- Men du representerer jo partiet som har finansministeren. Er dette et krav som du allerede vet at blir kvittert ut i statsbudsjettet?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer