Krever at Sivertsen melder seg ut av frimurerlosjen

Den omstridte fiskeriministeren er frimurer, og hevder medlemskapet er passivt.

KRITISERT FOR FRIMURERI: SV og Ap krever at Geir Inge Sivertsen kansellerer medlemsskapet i Frimurerlosjen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
KRITISERT FOR FRIMURERI: SV og Ap krever at Geir Inge Sivertsen kansellerer medlemsskapet i Frimurerlosjen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LONGYEARBYEN / OSLO (Dagbladet): Fiskeriminister Geir-Inge Sivertsen (H) er frimurer. Både SV og Ap mener den omstridte statsråden per omgående må kansellere medlemskapet sitt.

Nå kommer også statsminister Erna Solberg på banen.

- Jeg mener det vil være enklere for ham å gå ut av frimurerlosjen. Det er enklest og ryddigst, sier Erna Solberg til Dagbladet.

- Han må uansett alltid passe på at han er er habil, og at han ikke behandler saker om folk han har bindinger til. Det er enklest og ryddigst å gå ut av frimurerlosjen, sier statsministeren.

Til NRK, som omtalte Solbergs oppfordring først, presiserer hun at Sivertsen informerte to av hennes statssekretærer om medlemskapet på søndag. Hun har ikke selv hatt personlige samtaler med ham om frimurer-koblingen, verken de siste dagene eller før han ble utnevnt til statsråd.

- Jeg ville synes det var naturlig at det var et tema man hadde uttalt seg om. Man går ganske grundig gjennom hva man er medlem av og hvilke saker og spørsmål som kan komme opp når man blir statssekretær eller statsråd, sa hun til NRK.

Reagerer

Kari Elisabeth Kaski (SV) var blant de første som reagerte på frimurer-medlemsskapet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer