Krever at Stoltenberg møter i Stortinget: – En katastrofe

Jens Stoltenberg er den eneste som kan gi svar på hva som skjedde da Norge besluttet å bombe i Libya, mener Rødt-leder Bjørnar Moxnes.

- STOLTENBERGS KRIG: Bjørnar Moxnes (R) mener det var daværende statsminister Jens Stoltenberg må møte i Stortinget for å forklare hva som skjedde før og under Norges deltagelse i den Nato-ledede operasjonen i Libya. Her er Stoltenberg på vei til Libya i 2011 med Morten Haga Lunde som var nestkommanderende på Forsvarets operative hovedkvarter i Bodø. I dag er Haga Lunde sjef for Etteretningstjenesten. Foto: Tore Meek / NTB Scanpix
- STOLTENBERGS KRIG: Bjørnar Moxnes (R) mener det var daværende statsminister Jens Stoltenberg må møte i Stortinget for å forklare hva som skjedde før og under Norges deltagelse i den Nato-ledede operasjonen i Libya. Her er Stoltenberg på vei til Libya i 2011 med Morten Haga Lunde som var nestkommanderende på Forsvarets operative hovedkvarter i Bodø. I dag er Haga Lunde sjef for Etteretningstjenesten. Foto: Tore Meek / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

– Det er helt avgjørende å få Jens Stoltenberg til Stortinget for å få fakta på bordet om hva den norske regjeringen visste da de gikk til bombekrig mot Libya. Det var Stoltenberg som var pådriveren for krigen, sier Rødt-leder Bjørnar Moxnes til Dagbladet.

4. februar skal utenriks- og forsvarskomiteen på Stortinget avholde høring om Norges deltakelse i Libya-krigen våren og sommeren 2011. Der bør nåværende generalsekretær i Nato, Jens Stoltenberg, altså møte, ifølge Rødt-lederen

Norges deltakelse i den Nato-ledede operasjonen hadde utgangspunkt i FN-resolusjon 1973, som tok til orde for umiddelbar våpenhvile og en flyforbudssone over landet. Resolusjonen ga støtte til å bruke «all nødvendig makt» for å beskytte sivilbefolkningen i Libya.

Nato-operasjonen endte med at Gadhafi ble styrtet. Situasjonen i landet er fortsatt preget av kaos og lovløshet.

Gransking frikjente Regjeringen

I høst ble granskningen om Norges deltakelse i Nato-operasjonen lagt fram.

Granskningen ble ledet av tidligere utenriksminister Jan Petersen (H), og konkluderte med at den rødgrønne regjeringen med Jens Stoltenberg i spissen i det store og hele fulgte lover og regler da Norge besluttet å sette inn bombefly i konflikten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer