Arbeiderpartiet og Trond Giske

Krever at Støre-rådgiver må gå

Ap-topp Hans Kristian Amundsen beskyldes for lekkasjer og maktspill i Giske-saken. Amundsen nekter for dette og får støtte av varsler.

BLIR OFRET?: Etter en serie lekkasjer i hele høst og særlig etter at varslene mot Trond Giske kom, mener flere i Ap at sekretariatsleder Hans Kristian Amundsen må ta ansvar og gå. Amundsen var tema på dagens sentralstyremøte, får Dagbladet opplyst..
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
BLIR OFRET?: Etter en serie lekkasjer i hele høst og særlig etter at varslene mot Trond Giske kom, mener flere i Ap at sekretariatsleder Hans Kristian Amundsen må ta ansvar og gå. Amundsen var tema på dagens sentralstyremøte, får Dagbladet opplyst.. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Under tirsdagens sentralstyremøte i Arbeiderpartiet skal flere av sentralstyrets medlemmer ha kommet med sterk kritikk av lederen for sekretariatet for stortingsgruppa, Hans Kristian Amundsen.

Partisekretær Kjersti Stenseng skal ha startet kritikken og uttrykt manglende tillit til sekretariatslederen. Bakgrunnen er angivelig konfliktskapende og dårlig ledelse, at sensitive dokumenter han har hatt ansvaret for har lekket til mediene, at han ikke har klart å skape ro blant de ansatte i gruppa, og kritikkverdig opptreden i valgkampen.

- Vi var mange på møtet som mener at Amundsen må gå. Det var en massiv kritikk mot ham. Mange uttrykte manglende tillit, sier en kilde som var til stede på møtet.

Flere skal ha stilt seg bak kritikken, blant andre AUF-leder Mani Husaini, Anniken Huitfeldt, Hans Christian Gabrielsen, Mette Nord og Jørn Eggum, ifølge Dagbladets kilder. Det betyr at Ap-leder og parlamentarisk leder Jonas Gahr Støre, som er Amundsens sjef, er blitt kjent med den massive kritikken.

Kilder sier til Dagbladet at den sterke kritikken i praksis betyr at Amundsen må gå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer