Pendlerbolig

Krever at stortingspresidenten må gå

MDGs Rasmus Hansson krever at Eva Kristin Hansen må gå av som stortingspresident etter avsløringene om henne pendlerbolig.

- MÅ GÅ: Rasmus Hansson i MDG krever at nyvalgt stortingspresident Eva Kristin Hansen (Ap) må trekke seg etter avsløringer om hennes pendlerbolig. Her under konstituering av det 166. storting. Foto: Fredrik Hagen / NTB
- MÅ GÅ: Rasmus Hansson i MDG krever at nyvalgt stortingspresident Eva Kristin Hansen (Ap) må trekke seg etter avsløringer om hennes pendlerbolig. Her under konstituering av det 166. storting. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag avslørte Adresseavisen at Hansen i tre år fikk gratis pendlerbolig mens hun selv eide et bolighus på Ski.

Nå krever stortingsrepresentant fra MDG Rasmus Hansson at det får konsekvenser for stortingspresidenten.

- En ukultur

- Eva Kristin Hansen bør kjenne det ansvaret som følger med å ha det nest høyeste vervet i Norge etter Kongen. Hun må vise at hun kjenner ekstra alvorlig på det som åpenbart er blitt en ukultur med privilegier på Stortinget og trekke seg slik at alle ser at hun tar det fulle alvoret innover seg. Hansen må markere at i dette vervet så skal folk ha rent mel i posen, sier Hansson til Dagbladet.

Det var NRK som først meldte at Hanssons mener stortingspresidenten bør trekke seg.

Stortingets regelverk sier at man må bo og være folkeregistrert minst fire mil unna Stortinget for å få stortingsleilighet. Huset der Hansen bodde mellom 2014 og 2017 ligger 29 kilometer fra Stortinget.

I denne perioden oppga hun til Stortinget at hun bodde på et rom i tidligere Ap-topp Trond Giskes leilighet i Trondheim.

Hansen har opplyst til Adressavisen at hun leide en hybel hos Giske, og den tidligere Ap-nestlederen sier hun har betalt det samme i leie som tidligere leietakere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.