Krever at Weiner trekker seg etter den nye penis-skandalen

Men «Carlos Danger» vil fortsatt bli ordfører i New York og får støtte fra kona.

STØTTE: Kona Huma Abedin, som selv er en nær rådgiver for tidligere utenriksminister Hillary Clinton, tilgir og forsvarer ektemannen, Anthony Weiner. Foto: AP Photo/Kathy Willens
STØTTE: Kona Huma Abedin, som selv er en nær rådgiver for tidligere utenriksminister Hillary Clinton, tilgir og forsvarer ektemannen, Anthony Weiner. Foto: AP Photo/Kathy WillensVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): Anthony Weiner måtte gå av som kongressrepresentant i juni 2011 etter at det ble avslørt at han hadde sendt sexbilder av seg selv til fremmede kvinner og løyet om det.

I går avslørte nettstedet The Dirty at han under aliaset «Carlos Danger» hadde hatt samtaler av en svært eksplisitt seksuell karakter med en 22 år gammel kvinne også lenge etter at han trakk seg. Han skal dessuten ha sendt henne bilder blant annet av sin egen penis.

Ifølge kvinnen skal forholdet deres ha vart i seks måneder og et godt stykke inn i 2012. Weiner skal ha lovet henne en jobb hos det politiske nettstedet Politico og en leilighet i Chicago, der de angivelig skulle møtes for å ha sex.

- Opp til velgerne Seinest da han snakket med journalister utenfor leiligheten sin i dag tidlig sto han fast på at han ikke har noen planer om å trekke seg fra ordførervalget i New York.

- Det er opp til velgerne å avgjøre. Jeg har det bra. Jeg har en fantastisk kone og et barn. Jeg har et komfortabelt liv. Dette handler ikke om meg. Dette handler om at middelklassen har folk som sliter med å klare seg i denne byen, sier Weiner.

Da Weiner bokstavelig talt ble tatt med buksene nede første gang, beklaget han dypt og varslet at han ville gå i terapi. Kona, som har vært en nær rådgiver for tidligere utenriksminister Hillary Clinton, Huma Abedin, ble værende ved hans side.

For to måneder siden varslet Weiner overraskende et politisk comeback. Han sa han hadde lagt den dårlige oppførselen bak seg og ba om tilgivelse og en ny sjanse.

Weiners demoner Nå ber han om en tredje sjanse selv om kravet om at han trekker seg virker unisont.

- Weiners uærlige, impulsdrevne psyke er nok en gang kledd så naken som bildene han sendte av sine private deler. Han er ikke egnet til å lede USAs fremste by. Weiner mangler den verdigheten og disiplinen, som New York fortjener hos en ordfører, og han må innse at hans demoner ikke har noen plass i rådhuset, skriver New York-tabloiden Daily News.

- På et tidspunkt vil hele historien om Anthony Weiner, hans seksuelle forhold og tekstmeldingsvaner bli fortalt. I mellomtiden bør den gjentatt unnvikende herr Weiner flytte sine ekteskapsproblemer og sine personlige tvangstanker ut av offentlighetens søkelys, bort fra kameraene, bort fra internett og bort fra ordførervalgkampen i New York, skriver New York Times i en bitende lederartikkel.

En av hans motkandidater til vervet, Bill de Blasio, kaller hele situasjonen trist og ber ham rett ut om å trekke seg.

- Det er på tide at vi har de viktige diskusjonene. Hvis Weiner trekker seg, kan vi begynne med det arbeidet, sier Blasio på en pressekonferanse.

Det samme kravet kommer fra innflytelsesrike kvinnegrupper, som New York-avdelingen av National Organization for Women.

Støtte fra kona En av hans få offentlige støttespillere nå er kona, Huma Abedin. Under den første skandalen for to år siden var hun fraværende. I går sto hun nervøst ved siden av ham på en pinlig pressekonferanse.

- Det jeg vil si, er at jeg elsker ham, at jeg har tilgitt ham, og som jeg har sagt fra begynnelsen: Vi går videre. Han har gjort noen fryktelige feil både før han trakk seg fra Kongressen, og etter, sa Abedin.

- Denne oppførselen er bak meg. Jeg har beklaget overfor Huma, og jeg er takknemlig for at hun har jobbet seg gjennom disse sakene med meg, og for hennes tilgivelse, sa Weiner selv.

 

HJEMME: Journalister ventet på ordførerkandidat Anthony Weiner da han kom ut fra leiligheten sin på Fifth Avenue i dag morges. Foto: AP Photo/Richard Drew
HJEMME: Journalister ventet på ordførerkandidat Anthony Weiner da han kom ut fra leiligheten sin på Fifth Avenue i dag morges. Foto: AP Photo/Richard Drew Vis mer