Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Krever bedre rehabilitering for kronisk syke

Landsforeningen for Hjerte- og Lungesyke (LHL) krever at norske kommuner gir alle kronisk syke tilbud om rehabilitering. LO og NHO deltar i et samarbeid for å få folk raskere ut i arbeidslivet etter sykdom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LO-leder Yngve Hågensen ønsker å få til lokale avtaler i bedriftene. Han håper bedriftene blir mer fleksible slik at folk kan være aktive i arbeidslivet selv om man er kronisk syk. Hågensen mener rehabilitering er en menneskerett.

- Noe av det beste som kan skje med oss etter å ha vært syke er å komme tilbake til det sosiale livet og jobben så raskt som mulig. Rehabilitering er viktig for å få ned sykefraværet, men bedriftene kan ikke alene bære alle kostnadene, sier NHO-president Leif Frode Onarheim.

LHL mener at tre av fire kommuner bryter sin lovpålagte plikt om å gi syke tilbud om rehabilitering. For å få temaet på den politiske dagsorden utfordrer LHL ordførerne i landets kommuner om å underskrive en avtale om å ta rehabilitering på alvor i sin kommune. Først ut i ordførerstafetten var Oslos Per Ditlev-Simonsen, som ga stafettpinnene videre til sine kolleger i Arendal, Røros, Målselv og Røyken. De fire stafettpinnene skal bringes land og strand rundt med fire LHL-busser.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling