Politireformen:

Krever bedre sivile polititjenester

Hadia Tajik og Ap krever nå at ingen skal være nødt til å reise mer enn 45 minutter for å få utstedt pass eller våpenkort.

BEDRE TJENESTER: Hadia Tajik (Ap) ønsker at Stortinget skal vedta at det skal være maksimum 45 minutters reisetid for å få pass og våpenkort. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
BEDRE TJENESTER: Hadia Tajik (Ap) ønsker at Stortinget skal vedta at det skal være maksimum 45 minutters reisetid for å få pass og våpenkort. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tirsdag legger Arbeiderpartiets nestleder og leder av Stortingets justiskomité, Hadia Tajik, fram et forslag i komiteen som skal sikre bedre sivile polititjenester for folk i distriktene.

Arbeiderpartiets forslag vil bety at de samme kriteriene som gjelder polititjenester, også blir lagt til grunn for sivile tjenester som utstedelse av pass og våpenkort.

- Maks 45 minutter

- Vi ønsker at Stortinget vedtar samme formulering for de sivile tjenestene, som for avstanden til selve tjenestestedet, sier Tajik til Dagbladet.

Etter at Politidirektoratet la fram sitt kart over hvor de sivile polititjenestene skal utføres, har politikerne reagert.

- Hensikten med vårt forslag er å sikre at de sivile polititjenestene blir gode og lett tilgjengelig for folk flest. Derfor mener vi at de som trenger nytt pass eller våpenkort, ikke skal ha mer enn 45 minutters reise for å få utført tjenesten, sier Tajik.

Stortinget har tidligere vedtatt at befolkningen ikke skal ha lengre reisetid enn 45 minutter til nærmeste tjenestested, og at dette skal gjelde 90 prosent av befolkningen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer