Krever beklagelse. Erna nekter

Folkene bak «Ways of Seeing» ønsker en beklagelse av statsminister Erna Solberg for uttalelsene hennes i går. Det får de ikke. Her kan du lese alt hun sa.

SIKTET: Justisminister Tor Mikkel Wara sin samboer Laila Anita Bertheussen er siktet for overteredelse av straffeloven paragraf 225 bokstav b for å foreta noe som vekker mistanke for at en straffbar handling er begått uten at den er det. Video: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Kvinnene har levd under et enormt press. Og det toppet seg i går da statsministeren selv ba dem om å dempe seg. Selv om ikke statsministeren mente det på den måten, ble det i den konteksten enda sterkere. De har vært under et kjempepress, sier advokat Jon Wessel-Aas, som representerer kvinnene bak teaterstykket «Ways of Seeing».

- Bør statsministeren beklage?

- Den rollen som statsministeren har, i kontekst der hennes justisministers samboer har laget narrativet, mener jeg statsministeren bør beklage det hun sa i går, sier Wessel-Aas videre.

Anmeldte teaterstykket

«Narrativet», som Wessel-Aas snakker om, handler om at Laila Anita Bertheussen, permitert justisminister Tor Mikkel Waras samboer, har anmeldt teaterstykket «Ways of Seeing» for brudd på privatlivets fred. Bertheussen og flere Frp-politikere har også kritisert stykket og pekt på det som årsaken til trusler og hendelser mot justisministeren og parets bolig.

I dag siktet politiet Bertheussen for selv å ha stått bak bilbrannen i helgen, den siste av totalt fem hendelser mot boligen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer