Krever beklagelse fra politiet

Holger Gustavsen (67) følte seg som en kriminell så lenge han ikke ble trodd.

KREVER UNNSKYLDNING: Holger Gustavsen (67) hevder politi ga blaffen da han ringte for å varsle om en mulig forfrossen kvinne. Han mener seg dårlig behandlet av politiet. Nå viser det seg at det var politiet i hedmark som mottok samtalen. Operatøren har, ifølge politiet, ikke oppfattet samtalen som at noen var i en potensielt livstruende situasjon. Foto: Torbjørn Berg
KREVER UNNSKYLDNING: Holger Gustavsen (67) hevder politi ga blaffen da han ringte for å varsle om en mulig forfrossen kvinne. Han mener seg dårlig behandlet av politiet. Nå viser det seg at det var politiet i hedmark som mottok samtalen. Operatøren har, ifølge politiet, ikke oppfattet samtalen som at noen var i en potensielt livstruende situasjon. Foto: Torbjørn BergVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag ble det klart at det var Hedmark politidistrikt, og ikke deres kolleger på Romerike, som mottok bekymringssamtalen fra Holger Gustavsen om en forfrosset kvinne på Årnes i Nes kommune.

Politiet skriver i en pressemelding at det fremgår som rimelig klart ut fra samtalen at operatøren ikke oppfattet det slik at kvinnen befant seg i en potensiell, livstruende nødsituasjon ut fra meldingsinnholdet, sier politiinspektør Tor Magne Kalland, leder av Felles operativ enhet i Hedmark politidistrikt.

- Jeg synes det er veldig fælt at folk skal tro jeg ljuger. Jeg følte meg som om jeg var mistenkt for noe kriminelt, sier Holger Gustavsen (67) i dag, når Dagbladet ta kontakt om den nye vendinga saken har tatt.

Uten tillit - Selv brukte jeg to minutter for å finne ut når jeg hadde ringt. Jeg ringte Netcom, og spurte hvor mange ganger jeg hadde ringt 02800 den natta. En gang, klokka 04.43, sa de.

Han sier han nå er uten tillit til politiet, og at han forventer en unnskyldning.

- Jeg har ingen tillit til politiet. Ringer jeg om forhold framover skal jeg notere navn på den jeg snakker med, og nøyaktig tidsangivelse for samtalen, sier Gustavsen.

Han tenker nå først og fremst på de pårørende.

I dårlig form - De trodde kanskje jeg hadde gjort noe kriminelt. Jeg skulle gjerne ha ringt dem og snakka med dem, men jeg tror de har nok nå. Jeg håper jeg kan få vite på når begravelsen skal være, så jeg kan komme i begravelsen med en blomst.

- Jeg har følt meg i dårlig form på grunn av dette, jeg har følt meg som om jeg var mistenkt for å ha gjort henne noe kriminelt. Jeg har overfor politiet måttet oppgi når jeg reiste hjemmefra, når jeg reiste til Årnes, hvor lenge jeg var der for å lete etter henne og hvor lang tid jeg brukte til Vormsund og Kongsvinger etter det, forteller Gustavsen.

- Jeg ser jo heller ikke på klokka når jeg kjører for å finne et menneske, det var nok å følge med på veien i det uværet som var den kvelden.

Kalland ønsker ikke å kommentere om de vil gi mannen en unnskyldning, men sier de tar saken på største alvor.

- Jeg forstår at dette er en vanskelig situasjon for han. Vi tar saken på høyeste alvor og kommer til å gjennom både lydloggen og våre rutiner etter dette, sier politiinspektøren.