Krever bevis på at Erna snakker sant

Regjeringen skryter av mer politi på veiene - mens politiets tillitsvalgte slår alarm om det motsatte. Nå må regjeringen bevise at de snakker sant, mener Sp.

KRITISK: Stortingsrepresentant for Senterpartiet, Jenny Klinge, er kritisk til at det ikke letes opp tall som viser antallet patruljer i politiet. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
KRITISK: Stortingsrepresentant for Senterpartiet, Jenny Klinge, er kritisk til at det ikke letes opp tall som viser antallet patruljer i politiet. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det vakte oppsikt da SSB-tall denne sommeren viste at nesten halvparten av landets kommuner har fått færre politiårsverk de siste to årene - til tross for at det totalt er blitt rundt 1700 flere politifolk i landet siden 2013.

Regjeringen har imidlertid avfeid kritikken - og vist til at arbeidssted ikke er like viktig som før, fordi politifolk nå er mer ute i bilene sine.

- Disse tallene viser hvor politifolk har sitt formelle arbeidssted, men ikke hvor de faktisk utfører jobben. Politibilen er det nye lensmannskontoret og det ruller på tvers av kommunegrenser, sa blant annet Høyres justispolitiske talsperson Peter Christian Frølich i en sak på Høyres nettsider.

I en debatt i Stortinget i juni, ga statsminister Erna Solberg (H) også uttrykk for at politiet i dag er mer mobilt enn tidligere.

- Det er også mer politi ute og kjører enn det har vært på mange år, sa Solberg da.

Ikke gått ut med tall

Uttalelsene provoserer Senterpartiets justispolitiske talsperson Jenny Klinge - som har stilt spørsmål i Stortinget til justisminister Jøran Kallmyr (Frp) om utviklingen i antallet politipatruljer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer