Ut mot «utdatert lovverk»

Krever billige boliger til single sykepleiere

En singel sykepleier har nå bare råd til 3 prosent av boligene i Oslo. Et utdatert lovverk blokkerer for billige boliger, mener byråd for byutvikling i Oslo, Hanna Marcussen (MDG).

VIL ENDRE LOVVERKET: Byråd for byutvikling i Oslo, Hanna Marcussen (MDG), ønsker seg muligheten til å stille priskrav på boliger til utbyggerne: Foto: NTB Scanpix
VIL ENDRE LOVVERKET: Byråd for byutvikling i Oslo, Hanna Marcussen (MDG), ønsker seg muligheten til å stille priskrav på boliger til utbyggerne: Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Boligprisene i Oslo har steget med 200 prosent siste 15 år. Sykepleierindeksen viser at den andelen boliger en kan kjøpe på sykepleierlønn, blir lavere og lavere. Nå er det bare 3 prosent av boligene.

Det sier byråd for byutvikling i Oslo Hanna Marcussen.

Hun viser til indeksen som er utarbeidet av Eiendom Norge for å vise hva en arbeidstaker med en typisk god norsk inntekt har råd til – og kaller det «et stort problem».

- Det er et stort problem for den enkelte, men også for kommunen at vanlige arbeidstakere ikke har mulighet til å kjøpe bolig. Derfor har vi begynt å jobbe mer aktivt med en tredje boligsektor, sier Marcussen.

- Utdatert lovverk stopper

Marcussen mener Norge har «et av de mest deregulerte boligmarkedene i Europa.»

- Vi har de rene markedsbaserte- og de kommunale boligene. Men ikke boliger til vanlige folk i vanlige boliger. Vi ser at lovverket er utdatert for å møte disse problemstillingene, sier Marcussen.

Byråden viser til at de kan stille krav til utbyggerne om en viss andel større boliger, men ikke om pris.

- Det gjør det vanskelig å planlegge, mener Marcussen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer