VENSTRES LANDSMØTE

Krever borgerlig garanti

Abid Raja mener Trine Skei Grande har satt Venstre i en umulig situasjon foran valget. Nå vil han ha endring.

OPPVASK: Venstres profilerte stortingsrepresentant Abid Raja varsler oppvask på landsmøtet om valgstrategien.  Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
OPPVASK: Venstres profilerte stortingsrepresentant Abid Raja varsler oppvask på landsmøtet om valgstrategien. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det er svært uklokt å annonsere seks måneder i forveien at vi skal kaste Frp og Høyre ut av regjering, for så å tre inn selv. Reaksjonene internt i Venstre er sterke, men folk biter det i seg, sier Abid Raja til Dagbladet.

Ingen skjønner

Den profilerte stortingsrepresentanten varsler oppvask på landsmøtet, som starter i Ålesund fredag. Raja fremmer forslag om at en stemme på Venstre er en garanti for en borgerlig regjering.

- Landsmøtet har fått et forslag til vedtak fra landsstyret om at vi skal inngå samarbeid med Høyre og KrF. Samtidig sier Trine at borgerlig flertall ikke skal gi borgerlig regjering og at hun skal kaste Høyre og Frp ut av regjering for selv å tre inn. Det tror jeg ingen skjønner noe av. Jeg gjør det i hvert fall ikke.

- Det kom som lyn fra klar himmel at vi etter valget skal finne på en sak for å felle regjeringen. Mange folk rister på hodet, sier Abid Raja.

Står i limbo

Han mener landsmøtet er siste mulighet for Venstre til å korrigere kursen.

- Jeg har vært dønn lojal mot partiet og tatt alle kampene internt. Nå handler det om Venstres overlevelse, da må jeg bryte tausheten på vegne av alle dem i partiet som forteller meg at de er dypt frustrerte over partiledelsens strategi.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer