Krever Boris-gransking etter pengeavsløring

Boris Johnson ga hundretusener i midler til sin gode venn Jennifer Arcuri. Nå presses han.

VENNER: Boris Johnson og Jennifer Arcuri
omtaler seg selv som gode venner. Johnson skal blant annet ha besøkt hennes leilighet flere ganger da hun bodde i London. Nå kan statsministeren havne i hardt vær på grunn av offentlig pengestøtte Arcuri mottok. Foto: Rex / NTB Scanpix
VENNER: Boris Johnson og Jennifer Arcuri omtaler seg selv som gode venner. Johnson skal blant annet ha besøkt hennes leilighet flere ganger da hun bodde i London. Nå kan statsministeren havne i hardt vær på grunn av offentlig pengestøtte Arcuri mottok. Foto: Rex / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Storbritannias statsminister Boris Johnson er i hardt vær - igjen. Det skjer etter avsløringer om at han som borgermester i London sørget for flere hundre tusen i bidrag til en nær venn, uten at han tok opp habilitetsspørsmål.

Avisa Sunday Times melder at den tidligere modellen og tech-gründeren Jennifer Arcuri (34) fikk hundretusenvis av offentlige kroner i støtte til oppstartsbedrifter, blant annet gjennom fond styrt av borgermesterens kontor i London.

Hun skal også ha fått delta på tre handelsoppdrag til utlandet ledet av Johnson.

Millioner

Til sammen skal Arcuri og hennes selskaper ha mottatt over 1,3 millioner norske kroner.

Avsløringen har ført til at opposisjonspartiet Labour krever full gjennomgang av utbetalingene, samtidig som lokale myndigheter i London allerede har begynt å undersøke anklagene.

Spørsmålene de skal stille seg er om utbetalingene er gjort rettmessig, og om det kan ha vært inhabilitet fra Johnsons side, uten at han har opplyst om det.

Nåværende London-borgermester, Sadiq Khan, sier han har beordret gransking av anklagene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer