Krever Brustad inn på teppet

Telenor registrerer sitt nye mobilselskap på skatteparadiset Bermuda. Det burde aldri næringsminister Sylvia Brustad (Ap) ha akseptert, mener Per Olaf Lundteigen (Sp).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Telenor registrerer sitt nye mobilselskap på skatteparadiset Bermuda. Det burde aldri næringsminister Sylvia Brustad (Ap) ha akseptert, mener Per Olaf Lundteigen (Sp).

Det var mandag denne uken at Telenor og Altima ble enige om å sammen opprette selskapet VimpelCom Ltd. Selskapets hovedkontor skal ligge i Nederland, mens eierskapet registreres på skatteparadiset Bermuda.

- Eierskapsstrukturen som her er valgt er svært beklagelig. At statsråd Sylvia Brustad er fornøyd og omtaler ordningen som en god avtale er mildt sagt merkverdig, sier Lundteigen til VG.

Han frykter statsråden har mistet kontrollen over hva som egentlig skjer i det delstatlige Telenor og at Brustad i sin pressemelding om saken tok forbehold om at hun ikke hadde hatt mulighet til å «gå inn i alle de forretningsmessige sidene ved avtalen».

- Jeg håper virkelig at dette bare var en upresis uttalelse. Aktivt eierskap betyr at staten som eier, ved Brustad, må kjenne til hovedstolpene som denne avtalen bygger på, sier Lundteigen som nå kaller Brustad inn på teppet. Han ber henne redegjøre for saken overfor Stortinget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer