Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Krever Brustad inn på teppet

Telenor registrerer sitt nye mobilselskap på skatteparadiset Bermuda. Det burde aldri næringsminister Sylvia Brustad (Ap) ha akseptert, mener Per Olaf Lundteigen (Sp).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Telenor registrerer sitt nye mobilselskap på skatteparadiset Bermuda. Det burde aldri næringsminister Sylvia Brustad (Ap) ha akseptert, mener Per Olaf Lundteigen (Sp).

Det var mandag denne uken at Telenor og Altima ble enige om å sammen opprette selskapet VimpelCom Ltd. Selskapets hovedkontor skal ligge i Nederland, mens eierskapet registreres på skatteparadiset Bermuda.

- Eierskapsstrukturen som her er valgt er svært beklagelig. At statsråd Sylvia Brustad er fornøyd og omtaler ordningen som en god avtale er mildt sagt merkverdig, sier Lundteigen til VG.

Han frykter statsråden har mistet kontrollen over hva som egentlig skjer i det delstatlige Telenor og at Brustad i sin pressemelding om saken tok forbehold om at hun ikke hadde hatt mulighet til å «gå inn i alle de forretningsmessige sidene ved avtalen».

- Jeg håper virkelig at dette bare var en upresis uttalelse. Aktivt eierskap betyr at staten som eier, ved Brustad, må kjenne til hovedstolpene som denne avtalen bygger på, sier Lundteigen som nå kaller Brustad inn på teppet. Han ber henne redegjøre for saken overfor Stortinget.

SVs Inga Marte Thorkildsen er heller ikke begeistret for avtalen.

- Dette virker merkelig. Jeg mener regjeringen bør se nærmere på dette, sier hun.

NTB


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling