Raset i Gjerdrum

Krever byggestans nå

Sinte naboer til rasområdet i Gjerdrum krever byggestans nå. De mener at utbyggingen i et område bare 400 meter fra raset ble gjenopptatt uten at kommunen har kontroll.

BYGGER PÅ KVIIKKLEIRE: Sinte og bekymrede beboere i Gjerdrum ønsker byggestans. Reporter: Siri Gedde-Dahl. Video og klipp: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Gravearbeidene gjøres i hytt og vær. Vi føler oss ikke trygge, sier styreleder i Vestvang sameie, Kasper Nordmelan. Sameiet sendte 5. februar brev til Gjerdrum kommune med krav om øyeblikkelig byggestans. Noe svar har de ikke fått.

Styrelederen har selv lang erfaring fra utførelse, utredning og kvalitetssikring av kompliserte anleggsarbeider i kvikkleiresoner.

Han observerer at uhyggestemningen brer seg blant naboene, der de følger anleggsarbeidene ut av stuevinduene sine. Boringen pågår så det klirrer i glassene innendørs. Og etter at byggetrinn to kom i gang, mener en rekke naboer at de har registrert sprukne vegger i leilighetene.

Vestvang sameie er bekymret for rekkefølgen i det anleggsarbeidet som nå pågår. Nordmelan viser til at det rasutsatte kvikkleireområdet på Vestvang må sikres og stabiliseres før byggingen av nye hus settes i gang. Nå er byggearbeidene i full gang, uten at sikringen – oppfylling av ravine - er fullført.

- Unødig bekymring

Virksomhetsleder Berit Adriansen i Gjerdrum kommune har forståelse for at raset har traumatisert innbyggerne og skaper bekymring i utbyggingsområdet på Vestvang. Men hun mener Vestvang sameie bekymrer seg unødig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer