Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Krever Chiracs avgang

Det franske partiet De grønne oppfordrer president Jacques Chirac til å gå av eller oppgi sin juridiske immunitet og møte etterforskerne som gransker politisk snusk i Paris kommune.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er første gang et parti i statsminister Lionel Jospins koalisjonsregjering så tydelig har beskyldt president Chirac for angivelig korrupsjon og valgfusk, begått mens Chirac var borgermester i Paris.

Chirac har nektet for at han har gjort noe galt, men tirsdag sa De grønnes borgermesterkandidat til lokalvalget neste år, Yves Contassot, at han tror Chirac lyver.

-Han visste om alt sammen. Han lyver. Vi krever at han enten går av og blir en samfunnsborger som alle andre, eller at han godtar å møte etterforskerne, sa Contassot.

I fjor vedtok konstitusjonsrådet at presidenten har juridisk immunitet i alle saker som ikke innebærer anklager om høyforræderi. Men stadig sterke beskyldninger mot Chirac har ført til kritikk av kjennelsen og stilt presidenten i et uheldig lys.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media