Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Krever delfinansiering av Statoil

Høyre kan stille krav om del-privatisering av Statoil allerede før budsjettbehandlingen til høsten, sa partileder Jan Petersen i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi kommer til å reise Statoil-spørsmålet senest i budsjettbehandlingen. Saken er overmoden, og den vil vi kjøre, sa Petersen på pressekonferansen som avsluttet Høyres landsmøte i Oslo.

Men partilederen avslo å bekrefte at del-privatisering av statsoljeselskapet er en absolutt betingelse for at Høyre skal inngå et kompromiss med Bondevik-regjeringen om statsbudsjettet.

Dermed synes Petersen å være i utakt med partiets fremste finanspolitiker, Per-Kristian Foss, som lørdag sa at Høyre vil stille kravet om del-privatisering av Statoil som et ultimatum i budsjettforhandlingene.

På pressekonferansen viste Petersen til at det er mange måneder igjen til tautrekkingen om statsbudsjettet. - Vi har ennå ikke utarbeidet listen over krav. Det ville være helt galt å legge detaljplaner nå, sa han.

Petersen avviste at Høyre med dette legger opp til å bruke langsiktige norske oljeinteresser i et kortsiktig spill om politisk makt.

- Dette er ikke uttrykk for et politisk spill, men Høyre ønsker en politisk utvikling som går i riktig retning, sa han.

(NTB-Erland Lyngve)