Krever den strengeste voldtektsdommen noensinne for Julio Kopseng

Bør få 21 års forvaring med 10 års minstetid, mener aktor.

KJENT SKYLDIG: Julio Kopseng (38) er funnet skyldig i å ha forgrepet seg seksuelt på 17 kvinner. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
KJENT SKYLDIG: Julio Kopseng (38) er funnet skyldig i å ha forgrepet seg seksuelt på 17 kvinner. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Julio Kopseng (38) må få lovens strengeste straff - 21 års forvaring med 10 års minstetid. Det legger aktor Guro Hansson Bull ned påstand om i Borgarting lagmannsrett.

Det er den strengeste påstanden noensinne i en voldtektssak.

- Vi går i taket når det gjelder strafferammen. Da tenker jeg på antall overgrep, grovheten i overgrepene, antallet fornærmede, hans faste forbryterske forsett, hans nedlatende kvinnesyn, at han ikke viser empati og gjør alt for å oppnå det han vil, sier statsadvokaten.

- Dette er som jeg forventet, og i tråd med hva mine klienter forventer, sett i lys av samfunnet må beskyttes mot ham, sier bistandsadvokat Trine Rjukan, som representerer ti av de fornærmede, til Dagbladet.

Rjukan har tidligere uttalt at hun forventer lovens maksstraff for Kopseng.

Mulig livstid Forvaring idømmes bare de aller farligste forbryterne, for å beskytte samfunnet fra dem. Fordi en slik straff kan forlenges så lenge retten kommer til at den domfelte kan begå ny kriminalitet, kan 38-åringen i teorien bli sittende i fengsel livet ut.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer