Krever digert kutt i lønna til politikerne på Stortinget: - En ren provokasjon

Audun Lysbakken synes politikerne på Løvebakken skal prøve samme lønnsvekst som landets pensjonister.

6000, ikke 25 000: Audun Lysbakken synes politikerne på Stortinget skal få samme lønnsvekst som landets pensjonister fikk av Stortinget. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet .
6000, ikke 25 000: Audun Lysbakken synes politikerne på Stortinget skal få samme lønnsvekst som landets pensjonister fikk av Stortinget. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Audun Lysbakken vil kutte i lønna til politikerne på Stortinget, og han vil kutte .

- Jeg synes ikke at politikerne kan bevilge seg selv mer i lønnsvekst enn det vi gir landets pensjonister, sier SV-lederen til Dagbladet.

Alderspensjon ble fra 2011 regulert lavere enn tidligere. Mange år, som de siste fire, betyr det at pensjonistene mister kjøpekraft sammenliknet med resten av samfunnet.

Samtidig skal politikerne på Stortinget før sommeren bevilge seg selv et lønnshopp som antagelig er verdt minst 25 000 kroner. En stortingsrepresentant tjener i dag over 900 000 kroner i året.

- Det synes jeg er en ren provokasjon til landets eldre. Jeg synes ikke vi politikere kan unne oss noe høyere lønnsvekst enn vi gir til pensjonistene. Derfor kommer SV til å foreslå nettopp dette: At politikerne får akkurat samme lønnsvekst som en gjennomsnittlig pensjonist, sier han.

Dobbeltmoral

Lysbakken krevde nylig å få årets trygdeoppgjør behandlet i Stortinget slik at han kunne kompensere pensjonistene som stadig taper kjøpekraft.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer