Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Krever doblet voldtektsstraff

- Det vil sørge for at man får plassert idiotene bak lås og slå for en stund, sier Siv Jensen.

SKREMT: - Er man på feil sted til feil tid kan nesten hvem som helst bli offer for overfallsvoldtek, mener Siv Jensen, som lar seg skremme av de mange overfallsvoldtektene så langt i år. Til høsten fremmer FrP et forslag i Stortinget om å doble minstestraffene for overfallsvoldtekt.. Foto: John T. Pedersen /Dagbladet
SKREMT: - Er man på feil sted til feil tid kan nesten hvem som helst bli offer for overfallsvoldtek, mener Siv Jensen, som lar seg skremme av de mange overfallsvoldtektene så langt i år. Til høsten fremmer FrP et forslag i Stortinget om å doble minstestraffene for overfallsvoldtekt.. Foto: John T. Pedersen /Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag er minstestraffen for overfallsvoldtekter 3 år. Fremskrittspartiets leder Siv Jensen krever at denne straffen dobles til seks år.

- En dobling i minstestraffen vil gjøre det mer risikabelt å begå disse overgrepene, og i den grad det ikke virker avskrekkende vil det i alle fall sørge for at man får plassert disse idiotene bak lås og slå for en stund, sier partilederen til Dagbladet.

Den siste anmeldte overfallsvoldtekten i Oslo i år skal ha skjedd på Olaf Ryes plass den 12. juni. Bare i Oslo har politiet så langt i år fått inn 19 anmeldte overfallsvoldtekter, hvorav ti defineres som fullbyrdede voldtekter og ni defineressom forsøk på voldtekter.  Etter en ringerunde til de andre politidistriktene i landet har Dagbladet fått opplysninger om minst 20 andre anmeldte overfallsvoldtekter.

Siv Jensen lar seg skremme av de høye tallene.

- Ja, jeg synes det er skummelt, både at overfallvoldtektene øker i omfang og at mange blir rammet av det. Det er et syksomstegn at det er en voldtektsbølge.

- Er du selv redd?

- Jeg går jeg aldri alene i mørket, rett og slett fordi jeg synes det er for farlig. Jeg tror alle jenter tenker over dette.

- Idiotisk asylpolitikk Ifølge Jensen vil FrP fremme forslaget om doblingen av straffene på Stortinget til høsten. Der vil partiet også kreve mer synlig politi i gatene, og at voldtektsdømte personer med utenlandsk statsborgerskap automatisk utvises fra landet.

- Mennesker som blir tatt for voldtekt skal på ingen måte få opphold i Norge, men derimot kvalifiseres til hurtig retur, sier hun, og legger til at personer med utenlandsk bakgrunn er overrepresentert blant overgriperne i overfallsvoldtektene der politiet vet hvem gjerningsmannen er.

- De har en total mangel på respekt for kvinner, og et kvinnesyn som ikke er forenelig med demokratiet i Norge. Det er også kjent at mange av dem som oppholder seg i gatene ikke har lovlig oppholdstillatelse. Dette skyldes den idiotiske asylpolitikken i Norge, sier Jensen.

Hun retter også kritikk av justisminister Knut Storbergets politikk:

- Justisministeren har flere ganger gått ut og karakterisert overfallsvoldtekter som nesten-drap. Da er det oppsiktsvekkende om han ikke iverksetter snarlige tiltak for å forebygge og straffe dem som begår dette. Straffene på denne typen kriminalitet er ikke akkurat oppsiktsvekkende høye i dag, sier Siv Jensen.

-Uhensiktsmessig alene Knut Storberget sier til Dagbladet at han ønsker Siv Jensen velkommen etter.

- Her slår hun inn åpne dører. For et år siden skjerpet vi straffene betydelig med femti prosent. Samtidig vet Jensen godt at vi aldri har tvangsretunert så mange straffedømte som vi gjør nå. I år vil vi retunere 700, sier Storberget.

- Det å ty til å doble straffen er uhensiktsmessig om man bare gjør det alene. Man må også jobbe for å få flere domfellelser og bedre forebyggende arbeider, fortsetter han.

- Mener du at dagens strafferamme i overfallsvoldtektssaker er riktig?
 
- Den er i alle fall betydelig riktigere enn det den var før vi økte den, sier justisministeren. 

- VELKOMMEN ETTER: Justisminister Knut Storberget mener Frp-Siv slår opp åpne dører. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
- VELKOMMEN ETTER: Justisminister Knut Storberget mener Frp-Siv slår opp åpne dører. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer