Krever ekstern evaluering

Audun Lysbakken vil ha uavhengig gransking av regjeringen og de hemmelige tjenestenes håndtering av terrortrusselen i juli.

Vil granske: 
Audun Lysbakken vil at uavhengige granskere skal vurdere regjeringens og hysj-tjenestens håndtering av sommerens terrortrussel. Her er han på veg inn til møtet i den utvidede utenrikskomiteen der han ble orientert av justisminister Anders Anundsen (Frp) og lederne for PST og E-tjenesten.
Vil granske: Audun Lysbakken vil at uavhengige granskere skal vurdere regjeringens og hysj-tjenestens håndtering av sommerens terrortrussel. Her er han på veg inn til møtet i den utvidede utenrikskomiteen der han ble orientert av justisminister Anders Anundsen (Frp) og lederne for PST og E-tjenesten. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I kveld ble Audun Lysbakken (SV) sammen med den utvidede utenrikskomiteen orientert om grunnlaget for regjeringens, PSTs og E-tjenestens håndtering av terrortrusselen mot Norge i juli. Lysbakken synes fortsatt ikke han vet nok om hva som truet Norge til at han kan mene noe om hvordan regjeringen taklet situasjonen.

- Det er vanskelig for Stortinget å føre kontroll i en slik sak, og det er ikke riktig at det bare er regjeringen som skal evaluere seg selv, sier han.

Innsyn Derfor vil han at et uavhengig organ, gjerne med innslag av Stortingets granskingsutvalg for de hemmelige tjenestene (EOS-utvalget), skal vurdere hvordan trusselsituasjonen ble håndtert.

- Dette kan være i regi av EOS, men dette har jo sider som går langt ut over det som er EOS-utvalgets område. Hvordan håndterte de for eksempel beredskapen? Hvem som gjør det er ikke så viktig for oss, men i fraværet av at Stortinget kan oppfylle sin kontrolloppgave bør det være en ekstern instans som gis innsyn og som kan vurdere om dette var nødvendig, og om alt ble gjennomført på best mulig måte. Dette er viktig for læringen, sier Lysbakken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer