Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Per-Willy Amundsen:

Krever en ny fiskeriminister

Per-Willy Amundsen (Frp) mener at Gier Inge Sivertsen må gå etter Dagbladets lønnsavsløringer.

- INTET VALG: Frps Per-Willy Amundsen mener at Erna Solberg ikke har noe annet valg enn å finne en ny fiskeriminister. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
- INTET VALG: Frps Per-Willy Amundsen mener at Erna Solberg ikke har noe annet valg enn å finne en ny fiskeriminister. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Frps Per-Willy Amundsen mener statsminister Erna Solberg (H) må bytte ut fiskeriminister Geir Inge Sivertsen (H) etter Dagbladets lønnsavsløringer.

- Erna har egentlig intet valg. Hun må finne en ny fiskeriminister, skriver Amundsen på sin Facebook-side.

Saken ble først omtalt i Fiskeribladet.

Vil ikke utdype

«Vi må utvise moralsk dømmekraft hva gjelder omgang med fellesskapets midler. Gjør vi ikke det, svikter vi vår samfunnsmodell. (...) Dersom dette fundamentet trues, og det etableres en forståelse av at makteliten lever etter andre regler enn folk flest, så er vi ille ute. Da er det selve samfunnslimet som brytes ned», utdyper han.

Amundsen sier til NTB at han kun uttaler seg på vegne av seg selv. Han ønsker ikke å utdype saken utover det han har skrevet på Facebook.

NTB har vært i kontakt med Frp sentralt, som ikke ønsker å kommentere saken.

Rydder opp

Geir Inge Sivertsen, som nylig tiltrådte som fiskeriminister, har de siste to ukene høstet kritikk for å ha mottatt dobbeltlønn som statssekretær og som ordfører i Lenvik kommune, samt godtgjørelse fra fylkestinget i Troms og Finnmark.

Nærings- og fiskeridepartementet skriver i en epost til NTB at Sivertsen ikke ønsker å kommentere saken. Mandag uttalte Sivertsen følgende til Dagbladet.

- Jeg er hjemme på Senja for å rydde opp. Jeg har i dag tilbakebetalt det jeg fikk utbetalt fra kommunen i etterlønn krone for krone. Jeg har også fått annullert etterlønnsavtalen, skrev han i en epost og fortsatte:

- I dag tidlig snakket jeg med fylkeskommunen og har bedt om at jeg skal få betale tilbake all godtgjørelse jeg har mottatt etter 1.januar. Jeg har søkt permisjon fra fylkestinget, og søknaden skal behandles på fylkestingets første møte 10.mars.

Hele Norges coronakart