TOPPMØTE: Den britiske utenriksministeren David Milliband ankommer møtet om krisa på Gazastripen i FNs hovedkvarter i New York. Foto: AP Photo/Seth Wenig
TOPPMØTE: Den britiske utenriksministeren David Milliband ankommer møtet om krisa på Gazastripen i FNs hovedkvarter i New York. Foto: AP Photo/Seth WenigVis mer

- Krever en umiddelbar våpenhvile på Gazastripen

Enighet om forslag til FN-resolusjon, sier diplomat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utenriksministre fra vestlige stormakter og arabiske land er enige om et resolusjonsforslag som krever en umiddelbar våpenhvile på Gazastripen, sier en palestinsk diplomat.

- Det er oppnådd en enighet som tar hensyn til endringsforslagene fra de arabiske landene, sier den palestinske FN-observatøren Ryad Mansour.

Resolusjonsforslaget blir ifølge Mansour tatt opp til behandling i FNs sikkerhetsråd sent torsdag kveld. FNs sikkerhetsråd skulle starte et møte bak lukkede dører klokka 23 norsk tid.

Utenriksministrene fra Frankrike, Storbritannia og USA har de fire siste dagene vært i forhandlinger med utenriksministrene fra flere arabiske land og lederen i Den arabiske liga om hvordan rådet skal gripe saken an.

Tidligere samme dag la Frankrike, Storbritannia og USA fram et utkast til FN-resolusjon om Gazastripen for de arabiske landene. Utkastet var en revidert versjon av et forslag som de arabiske landene først la fram. (NTB)