Krever Ericsson-sjefens avgang

Kursraset i det svenske telefonselskapet Ericsson kostet investorene 139 milliarder svenske kroner i går. Nå kommer kravene om at toppsjefene i selskapet må gå av.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I fjor bevilget de to toppsjefene i Ericsson seg en lønnsforhøyelse på hele 13,5 millioner svenske kroner. Nå kommer kravet om at Kurt Hellstrøm og Anders Andersson må gå av.

- Administrerende direktør Kurt Hellstrøm må ta konsekvensene og gå av, sier «Privata Affärers» forlagssjef, Anders Andersson til Expressen.

Påvirket kronekursen

Kursraset i Ericsson kom etter at selskapet selv opplyste at de ville få et underskudd på mellom 4 og 5 milliarder kroner årets første tre måneder. Etterskjelvene etter kursraset var så kraftig at det nå er superbillig for nordmenn å handle i Sverige. Nå får du 100 svenske kroner for 89 norske kroner. Så billige har ikke de svenske kronene vært på fire år.

Ericsson taper i snitt 50 millioner kroner om dagen.

26. januar i år uttalte sjefene i Ericsson at de ville gå i null i årets første tre måneder. Bare halvannen måned senere hadde de kommet fram til at de vil gå med milliardunderskudd, skriver Expressen.

TAPER PENGER: I fjor bevilget Ericsson-sjef Kurt Hellstrøm seg noen millioner kroner i lønnsforhøyelse. Nå kommer kravet om at han må gå av.