Krever erstatning for å ha blitt kalt ynkelig bedrager

Privatetterforsker Harald Olsen for syk til å møte i retten.

ERSTATNINGSKRAV: Privaretterforsker Harald Olsen (t.h.) søker erstatning for å ha blitt kalt ynkelig bedrager. Beskyldningen ble satt fram av mannen til venstre i bildet.  Dette bildet er fra en tidligere rettsak i desember 2003.  Arkivfoto: Knut Falch / SCANPIX .
ERSTATNINGSKRAV: Privaretterforsker Harald Olsen (t.h.) søker erstatning for å ha blitt kalt ynkelig bedrager. Beskyldningen ble satt fram av mannen til venstre i bildet. Dette bildet er fra en tidligere rettsak i desember 2003. Arkivfoto: Knut Falch / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet.no): Privatetterforsker Harald Olsen vil ha inntil 500 000 kroner erstatning for å ha blitt kalt ynkelig bedrager. Beskyldningen ble satt fram av faren til fetteren som ble dømt og seinere frikjent for å ha drept sin kusine Birgitte Tengs (17) i 1995.

Olsen var i sin tid engasjert av fetterens familie for å få fetteren frikjent. Etterpå har forholdet skjært seg fullstendig, og nå bruker begge parter grovt skyts mot hverandre.

Derfor behandler Haugaland tingrett i dag en privat straffesak som Harald Olsen har reist mot fetterens far. Den kjente privatdetektiven er selv for syk til å møte i retten, men er representert med advokat Per Danielsen. Fetterens far fører selv sin sak for retten.

- Jeg står ikke her aleine fordi jeg er spesielt flink eller kan mye jus. Men jeg har vunnet to rettsoppgjør mot Harald Olsen, og blitt tilkjent saksomkostninger. Det har jeg ikke fått. Jeg er en vanlig lønnsmottaker og det er snakk om betydelige beløp for meg, sa fetterens far da han startet sitt innledningsforedrag i formiddag.

IskaldtForholdet var iskaldt da advokat Danielsen og Karmøy-mannen hilste på hverandre før retten ble satt klokken ni. Det lå bitterhet i stemmen da fetterens far etter å ha nølt noen sekunder gikk bort og hilste «god dag, Danielsen». Danielsen sa takk for sist, så satt de tause noen minutter og lot blikkene søke golv og tak før dommeren kom inn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer