Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Krever erstatning for død bestemor

Bergen Byrett er åsted for en rettsak av det merkelige slaget. En familie krever blant annet erstatning for framtidig tapt barnepass etter at bestemoren døde i en bilulykke. Barnet ble født to år etter dødsfallet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det nærmer seg amerikanske tilstander i Bergen Byrett etter at Bergens-familien i dag møter Gjensidige Skadeforsikring i rettsalen. For snaue 3 år siden ble en 74 år gammel kvinne drept i trafikkulykke i Bergen. 74-åringens datter og svigersønn og deres fire barn krever nå hver sin erstatning for tapet av bestemoren. Den øvre grensen for erstatningskravet skal være 600 000 kroner, ifølge Bergens Avisen (BA). Avisa hevder at bestemora var dagmamma for barnebarna, og at hun utførte husarbeid for datteren og svigersønnen. Det er dette framtidige tapet familien vil ha erstattet.

Det mest spesielle kravet står yngstemann i familien for. Det yngste barnebarnet krever erstatning for tapt barnepass, skriver BA. Det yngste barnebarnet ble født to år etter ulykken som tok livet av bestemora.

Spesiell sak

Føreren av bilen 74-åringen krasjet med ble først dømt for uaktsomt bildrap i Bergen Byrett, men mannen ble frikjent i Gulating Lagmannsrett.

- Vi mener det er grunnlag for kravet. For ikke å drive forhåndsprosedyre, ønsker jeg ikke å kommentere saken ytterligere, sier ekteparets advokat Odd Walther Moi til BA.

Gjensidige har allerede dekket utgiftene til 74-åringens begravelse, og 10 000 kroner i ordinær ulykkesforsikring.

- Vi mener det ikke er grunnlag for noen forsikringsutbetaling fordi det ikke foreligger et forsørgertap, sa Gjensidiges advokat Anne Glæsel til avisa forrige gang saken ble omtalt.

Datteren og svigersønnen krevde i utgangspunktet at Gjensidige skulle dekke utgiftene paret hadde hatt i forbindelse med salget av bestemorens hus, blant annet utvaskingen. Kravet ble senere frafalt.