Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Krever erstatning for voldtekter

650 kenyanske kvinner begjærer åpen gransking av voldtekter som skal være utført av britiske soldater.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag sto hundrevis av kenyanske kvinner foran den britiske høykommisjonen i Nairobi, Kenya, for å begjære uavhengig gransking av en lang rekke voldtekter som skal være begått av britiske soldater.

Overgrepene skal ha foregått over tre tiår - og 650 kvinner har undertegnet begjæringen. Mange hevder å være gjengvoldtatt.

Kvinnene får også bistand til å reise erstatningssøksmål gjennom det britiske rettsvesenet, og forsvarsdepartementet har oppnevnt et team til å etterforske saken, melder BBC News Online.

De kenyanske kvinnene stoler imidlertid ikke på forsvaret, og begjærer derfor en uavhengig gransking. Flere av kvinnene skal ha meldt fra om overgrepene da de skjedde, men opplevde at verken kenyansk politi eller britisk militære gjorde noe.

Flere av kvinnene hadde i dag med seg barna de hevder er «resultatet» av voldtektene.

- Se hudfargen hans, roper en kvinne.
- Hans far er en britisk soldat som voldtok meg.

Barna som blir født som følge av overgrep, blir ofte utstøtt av samfunnet. Én kvinne ber den britiske regjeringen om i det minste å ta det økonomiske ansvaret for å utdanne barna.

KREVER GRANSKING: Hundrevis av kenyanske kvinner og barna deres demonstrerte i dag for en uavhengig gransking av en lang rekke voldtekter som skal være begått av britiske soldater.