Krever erstatning fra Star Tour

GARDERMOEN (Dagbladet.no): De 189 nordmennene som kom 28 timer forsinket til Norge i kveld er svært oppgitt over behandlingen de har fått av Star Tour på Tenerife. - Vi opplevde et evig rot. sier NAFs oppgitte reiseleder, Odd Jahren, til Dagbladet.no. Sammen med 38 andre NAF-reisende vil han kreve erstatning av Star Tour.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Folk manglet mat, bleier og medisiner. En 70-åring måtte i dag på sykehus for å få hjertemedisin, sier Jahren som hadde ansvaret for 106 NAF-medlemmer på ferieturen til Tenerife. 68 av reisefølget reiste hjem søndag, mens de resterende først satte beina på norsk jord 28 timer forsinket, klokka 18.46 i kveld.

- Vi fikk ingen informasjon fra de Star Tour-ansatte og er veldig slitne. Nå vil vi 39 personene i reisefølget sende en skriftlig klage til Star Tour. Den vil inneholde klage på manglende informasjon, tapt arbeidsfortjeneste, mobiltelefonregninger, taxi.., sier Jahren til Dagbladet.no.

- Vi beklager at de reisende ikke har fått nok informasjon. Vi vil nå få oversikt over hva som egentlig har skjedd fra flyselskapet og personalet. Deretter vil vi se hva vi gjør, forteller informasjonsjef i Star Tour, Lena Petersson til Dagbladet.no i kveld.

Ingen informasjon

Jahren og de 188 andre passasjerene startet ombordstigningen på flyet klokka 06.45 lokal tid i går. Før alle var kommet om bord på flyet kom beskjeden om at det var funnet selvantennelige lightere i bagasjen. Dermed måtte alle ut av flyet igjen.

- Vi satt og ventet på flyplassen og ingenting skjedde. Star Tour hadde ingen personer på plass, så klokka 15.00 ringte jeg kontoret i Norge. De visste at flyet ikke gikk og tok kontakt med de lokalansatte, som kom litt over en time seinere, forteller Jahren.

Klokka 17.30 ble de reisende kjørt til hotellet for å spise middag. Rundt klokka 23.00 ble de så kjørt tilbake til flyplassen.

- Vi ventet til klokka fem i dag morges. Så ble vi igjen kjørt til hotellet. Først klokka 13.00 lokal tid var vi på vei hjem, sier den slitne reiselederen som har brukt et fulladet mobilbatteri for å fungere som reiseleder for sitt NAF-følge.

- Det som er mest beklagelig er at de ikke ga oss noen informasjon, sukker Jahren.

<B>REISELEDEREN:</B> Odd Jahren (53) tok over reiselederjobben da ingen av de Star Tour-ansatte møtte opp da flyet var forsinket i går morges.