Krever fem års fengsel for idrettsleder

Tiltalt for overgrep mot 27 gutter i Våg Fotball.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Aktor la torsdag ned påstand om fem års fengsel for mannen som er tiltalt for overgrep mot 27 gutter i Våg Fotball.

Aktor Ingrid Thorsen sa i sin prosedyre i Kristiansand tingrett at den tidligere sportssjefen må dømmes på alle poster i samsvar med tiltalen, og at han må fratas retten til å jobbe med barn.

- Dette er ikke impulspreget, men målrettet og planmessig gjennomføring av straffbare handlinger for å tilfredsstille sin egen seksuelle preferanse, sa hun ifølge Fædrelandsvennens nettutgave.

Den 31 år gamle mannen erkjenner delvis straffskyld for den omfattende tiltalen, men nekter for de groveste tiltalepunktene som går på seksuell omgang.

Mannen er tiltalt for å ha forgrepet seg seksuelt mot de 27 guttene ved totalt 58 anledninger. Ved 15 anledninger gjelder det gutter under 14 år. Overgrepene skal ha skjedd fra sommeren 2007 til februar i år.

Også på turneringer

Misbruket av guttene skal ha funnet sted skjedd en rekke steder der fotballklubben hadde sine treningssteder, men også da klubblagene var på turneringer andre steder i Norge og i Danmark. Den 31 år gamle mannen ble pågrepet 4. februar i år, og han var da også i besittelse av 4.600 bilder og 40 filmer som viser seksuelle overgrep mot barn. Funnene ble gjort på mannens datautstyr, som politiet beslagla ved arrestasjonen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer