Krever fem års fengsel for Steinkjer-mann

Aktor la ned påstand om fem års fengsel for en 48 år gammel mann fra Steinkjer da rettssaken etter dødsfallet til en 31 år gammel kvinne startet i Östersund i Sverige i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||48-åringen, som var kjæreste med avdøde, er tiltalt for legemsbeskadigelse med døden til følge, etter at kvinnen ble funnet død i en campinghytte i Östersund i april 2007.
Dødsårsaken var forgiftning, og i tillegg hadde kvinnen kuttskader i underlivet.

Aktor i saken, Stig Andersson, gikk hardt ut mot tiltalte under sin prosedyre, skriver Trønder-Avisa. Ifølge han er det kun tiltalte som kan ha påført den avdøde kvinnen de skadene som førte til at hun døde.

- Det var ingen andre i leiligheten, ingen hadde brutt seg inn, uttalte Andersson i retten, og avfeide at kvinnen selv kan ha dopet seg ned, for så å påføre seg selv skadene i underlivet.

Les også: - Blir fælt å se min datters drapsmann igjen

Advokat John Christian Elden som forsvarer den tiltalte 48-åringen, reagerer på den strenge påstanden, og sier at han vil prosedere på frifinnelse.

- Vi mener det ikke er grunnlag for domfellelse i saken, og vil påstå frifinnelse både for uaktsomt drap og legemsbeskadigelse, uttaler Elden til Trønder-Avisa.


(NTB)