Krever fengsel for 15-åring

Aktor la i dag ned påstand om to år og ni måneder i fengsel for gutten som trakk kniv og ranet en drosjesjåfør i Tønsberg i januar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I retten sa gutten at han husker lite av det som skjedde, men han har tidligere forklart politiet at han gjorde det for å dekke en hasjgjeld på 4000 kroner. Selgeren skal ha truet med at han ville få knærne knust hvis han ikke betalte.

Nå er det også fremmet krav om erstatning til drosjesjåføren. Saken ble avsluttet i Tønsberg byrett i dag og dom faller seinere i uka.

Stakk sjåføren

15-åringen bestilte en drosje ved 19-tida på kvelden. Da sjåføren kom fram dit de skulle fikk han plutselig en kniv mot halsen. Sjåføren klarte å skyve kniven vekk, men fikk et stikk gjennom det ene kinnet. Mannen forsøkte å komme ut av bilen, men fikk nye stikk i hodet og nakken med den 30 cm lange kjøkkenkniven som raneren var utstyrt med.

Sjåføren kom seg ut til slutt og løp fra stedet. Han ble sjukemeldt i fire uker og fikk betydelige senskade ettervirkninger. I retten sa han at han ikke lenger føler seg trygg når han kjører drosje. Han har gått over til bare å kjøre på dagtid, men visste ikke om han ville være i stand til å fortsette i yrket særlig lenge etter det som hadde skjedd.

Vakte oppsikt

Drosjeoverfallet i Tønsberg vakte sterk oppsikt fordi det kom like etter at en drosjesjåfør var skutt ned i Nittedal og bidro til å rette oppmerksomhet mot drosjesjåførers utsatte arbeidsplass.

Gutten har sittet i varetekt siden overfallet. Aktors påstand går ut på at et år av fengselsstraffen på to år og ni måneder kan gjøres betinget. Drosjesjåførens bistandsadvokat har lagt ned påstand om at gutten blir dømt til å betale erstatning på til sammen 62 000 kroner til drosjesjåføren.

(NTB)