Krever fengsel for SP-ordfører

Aktor Thor Arne Reiten krever 60 dagers fengsel for permittert ordfører Andreas Drarvik (Sp) i Suldal i Rogaland. Ordføreren er tiltalt for å ha sex-sjikanert ei 31 år gammel kvinne i Sauda.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Aktor mener at 30 dager av straffen må sones i fengsel, mens 30 dager gjøres betinget. Ordføreren har hele tida nektet for at det er han som har skrevet svært krenkende ord og uttrykk på vinduer og vegger hjemme hos kvinnen.

\'Hore\' er et av ordene som oftest ble skriblet på kvinnens hus. Også seksuelle handlinger og perverse uttrykk fant hun skrevet på hjemmet sitt.

En skriftekspert fra Kripos har konkludert med at sex-sjikanen kan ha vært skrevet av ordføreren. I noen tilfeller har skrifteksperten kommet til at det er sannsynlig at Drarvik er gjerningsmannen.

Rettssaken ble avsluttet i Stavanger tingrett tirsdag, med straffepåstand fra aktor. Ordføreren ble permittert fra sin stilling da saken ble offentlig kjent i fjor.

Den permitterte ordføreren har vedgått at han over tid har pleiet et nært forhold til kvinnen. Han ble kjent med henne etter at hun hadde mistet sin tidligere samboer. Andreas Drarviks framstiller kontakten som basert på vennskap og omsorg og tradisjonelle bygdeverdier der folk bryr seg om hverandre.

Spekepølse i hånden

Kvinnen oppfattet hans atferd som langt mer plagsom og etter hvert svært uønsket. Han kunne luske rundt huset hennes på upassende tider, telefonoppringningene og blomsterhilsnene var mange. Han ga henne gaver og hjalp henne økonomisk.

_Jeg behandlet henne som jeg ville ha behandlet min egen datter, sa Drarvik da rettssaken startet i Ryfylke tingrett tidlig på nyåret.

Den tiltalte skal også ha overnattet i bilen ikke langt fra kvinnens hus. Hun følte seg overvåket og kontrollert. Politiet ila ordføreren besøksforbud. Sammen med venner la kvinnen en felle for mannen. Han ble oppdaget da han i mørket lusket rundt hennes hus med ei spekepølse i hånden. Kvinnen følte seg da truet og oppfattet at gjenstanden kunne være et våpen.

Ryfylke tingrett utsatte behandlingen av saken og påla politiet å foreta nye skriftanalyser av en del materiale. Advokat Anne kroken, som forsvarer Drarvik, mente at etterforskningen hadde vært skandaløst dårlig og svært målrettet mot hennes klient. Saken ble gjenopptatt i Stavanger tingrett tirsdag.