Krever fengsel for SP-ordfører

Aktor Thor Arne Reiten krever 60 dagers fengsel for permittert ordfører Andreas Drarvik (Sp) i Suldal i Rogaland. Ordføreren er tiltalt for å ha sex-sjikanert ei 31 år gammel kvinne i Sauda.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Aktor mener at 30 dager av straffen må sones i fengsel, mens 30 dager gjøres betinget. Ordføreren har hele tida nektet for at det er han som har skrevet svært krenkende ord og uttrykk på vinduer og vegger hjemme hos kvinnen.

\'Hore\' er et av ordene som oftest ble skriblet på kvinnens hus. Også seksuelle handlinger og perverse uttrykk fant hun skrevet på hjemmet sitt.

En skriftekspert fra Kripos har konkludert med at sex-sjikanen kan ha vært skrevet av ordføreren. I noen tilfeller har skrifteksperten kommet til at det er sannsynlig at Drarvik er gjerningsmannen.

Rettssaken ble avsluttet i Stavanger tingrett tirsdag, med straffepåstand fra aktor. Ordføreren ble permittert fra sin stilling da saken ble offentlig kjent i fjor.

Den permitterte ordføreren har vedgått at han over tid har pleiet et nært forhold til kvinnen. Han ble kjent med henne etter at hun hadde mistet sin tidligere samboer. Andreas Drarviks framstiller kontakten som basert på vennskap og omsorg og tradisjonelle bygdeverdier der folk bryr seg om hverandre.

Spekepølse i hånden

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer