Krever flyforbud for Andersen

- Næringsministeren er inhabil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Forbindelsene til Wallenberg-familien gjør at næringsminister Dag Terje Andersen (Ap) må settes på bakken når regjeringen skal velge leverandør av jagerfly. 

Det krever leder i Oslo Høyre og forretningsadvokat Michael Tetzschner.

– Andersen har lagt stor vekt på den personlige kjemien til Wallenbergfamilien, som forklaring på hvorfor de kjøpte 10 prosent av Aker Kværner samtidig som staten kjøpte 30 prosent. Sammen med den politisk erklærte målsetningen om å utvikle et norsk-svensk industrisamarbeid gjør dette at statsråden bør fratre når regjeringen skal behandle flykjøpsaken, sier Tetzschner til Dagbladet.

Vingeklippet statsråd

Næringsminister Dag Terje Andersen nektet i går å kommentere hvordan han vil forholde seg når spørsmålet om flykjøp kommer opp i regjeringen. Det gjorde han imidlertid på direkten i Dagsrevyen samme kveld som Røkke-avtalen ble undertegnet, 22. juni i år.

– Den norske staten og Wallenberg-familien er nå i samme seng. Er ikke det en fare for den norske habiliteten når det gjelder jagerflykjøp, spurte Einar Lunde.

– Nei, overhodet ikke. Derfor er jeg glad for at Marcus Wallenberg understreker at dette er en selvstendig avtale, som står på egne bein, sa Andersen og presiserte sterkt at prossessen med jagerfly «går helt av seg selv.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer