Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Krever flytting av migranter etter dødsbrann i flyktningleir: - Dødsfallene er en skam for EU

Redd Barna frykter flere kan omkomme i overfylte flyktningleirer etter at to personer døde i en brann på den greske øya Lesvos. 

DØDSBRANN: Brannskader i Moria-leiren på den greske øya Lesvos etter en eksplosjon og brann denne uken. Foto: Petros Tsamkakis / Reuters / NTB scanpix
DØDSBRANN: Brannskader i Moria-leiren på den greske øya Lesvos etter en eksplosjon og brann denne uken. Foto: Petros Tsamkakis / Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dødsfallene er en skam for EU og greske myndigheter, mener organisasjonen.

- EU og Hellas må umiddelbart gjøre noe for å håndtere de overfylte flyktningleirene på øyene, ved å flytte mennesker til trygge og åpne fasiliteter på fastlandet, sier Andreas Ring i Redd Barna i en pressemelding.

- Det er ufattelig at forholdene for flere tusen barn og familier fanget på øyene ikke har blitt forbedret etter at avtalen mellom Tyrkia og EU ble inngått i mars. Det er snart vinter, advarer Ring, som er Hellas-ansvarlig i Redd Barna. Kaldere vær betyr at flere kommer til å lage mat inne i teltene, som medfører brannfare.

De omkomne var en seks år gammel gutt og en 66-årig kvinne. Seksåringens mor og et fire år gammelt barn ble lagt inn på sykehus med store brannskader. Brannen oppsto da gass eksploderte på et kjøkken i teltleiren Moria, som brukes for migranter som skal deporteres.

Rundt 5.000 bor i Moria-leiren. Ifølge AFP er leiren tilrettelagt for 3.500 personer, mens Redd Barna sier den kun har plass til 2.000.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling