Krever flytting av migranter etter dødsbrann i flyktningleir: - Dødsfallene er en skam for EU

Redd Barna frykter flere kan omkomme i overfylte flyktningleirer etter at to personer døde i en brann på den greske øya Lesvos. 

DØDSBRANN: Brannskader i Moria-leiren på den greske øya Lesvos etter en eksplosjon og brann denne uken. Foto: Petros Tsamkakis / Reuters / NTB scanpix
DØDSBRANN: Brannskader i Moria-leiren på den greske øya Lesvos etter en eksplosjon og brann denne uken. Foto: Petros Tsamkakis / Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Dødsfallene er en skam for EU og greske myndigheter, mener organisasjonen.

- EU og Hellas må umiddelbart gjøre noe for å håndtere de overfylte flyktningleirene på øyene, ved å flytte mennesker til trygge og åpne fasiliteter på fastlandet, sier Andreas Ring i Redd Barna i en pressemelding.

- Det er ufattelig at forholdene for flere tusen barn og familier fanget på øyene ikke har blitt forbedret etter at avtalen mellom Tyrkia og EU ble inngått i mars. Det er snart vinter, advarer Ring, som er Hellas-ansvarlig i Redd Barna. Kaldere vær betyr at flere kommer til å lage mat inne i teltene, som medfører brannfare.

De omkomne var en seks år gammel gutt og en 66-årig kvinne. Seksåringens mor og et fire år gammelt barn ble lagt inn på sykehus med store brannskader. Brannen oppsto da gass eksploderte på et kjøkken i teltleiren Moria, som brukes for migranter som skal deporteres.

Rundt 5.000 bor i Moria-leiren. Ifølge AFP er leiren tilrettelagt for 3.500 personer, mens Redd Barna sier den kun har plass til 2.000.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer