Krever folkeavstemning om OL i Oslo

Troms-politikere vil se kostnadene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alle stortingsrepresentantene fra Troms står sammen bak et tverrpolitisk krav om nasjonal folkeavstemning om hvorvidt Oslo skal få søke om å arrangere vinter-OL.

Carl I. Hagen (Frp) har fått med seg byrådet i Oslo på at en folkeavstemning kun skal involvere Oslo. Stortingspolitikerne fra Troms mener søringene ikke alene skal få bestemme dette. Derfor krever de nasjonal folkeavstemning, skriver Dagsavisen.

- Slik det er nå blir det et skittent politisk spill. Kostnaden ved et Oslo-OL må fram i lyset, og en nasjonal avstemning vil kreve en slik åpenhet. Vi mener det er helt feil at Oslo skal bestemme dette alene. Det er ikke lenge siden Tromsø ble avvist som OL-by på grunn av prisen, sier Irene Lange Nordahl (Sp).

Forslaget om nasjonal folkeavstemning i Oslo ble først nevnt av Frps stortingsrepresentant Øyvind Korsberg fra Troms. Han har støtte fra partikollega Per-Willy Amundsen, også han fra Troms.

Amundsen viser til at det er snakk om store summer og at det vil få nasjonal betydning for satsingen på infrastruktur. OL i Oslo kan bidra til sentralisering av samferdselsinvesteringer i hovedstadsregionen, noe som vil ramme resten av landet, frykter han. Derfor mener han det er helt på sin plass med en nasjonal folkeavstemning.

Bendiks Arnesen (Ap) fra Troms mener det finnes en ukultur der sportsarrangement i Nord-Norge blir marginalisert av staten.

- Det finnes en holdning om at vi i nord kan holde på med de små og regionale arrangementene, så skal alt det nasjonale være der nede. Det er helt håpløst, sier Arnesen.

Hvis det ikke blir OL i Nord-Norge, bør det heller ikke være OL noe annet sted i Norge, mener han.

(NTB)