Frykter nye varianter aller mest:

Krever forbud

Byrådsleder Raymond Johansen frykter aller mest at nye virusvarianter skal komme til Oslo og Norge som følge av importsmitte. Nok en gang krever han at kontrollen styrkes.

GARDERMOEN: - Det er en nødvendig karantene man er nødt til å ta, sier reisende May Kristin Knutsen. Video: Christian Roth Christensen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Byrådsleder Raymond Johansen i Oslo sier til Dagbladet at han mener at det er to ting som er viktig for å lykkes framover: Strengere tiltak mot importsmitte og vaksinasjon.

- Dersom vi klarer å få ned smittenivået i Oslo og Norge nok en gang, så kan vi ikke tillate oss å bli satt tilbake igjen av nye importerte virusvarianter. Det er ekstremt viktig at folk begrenser utenlandsreiser til et absolutt minimum, sier Johansen til Dagbladet og stiller krav:

- Først og fremst trenger vi at det stilles et nødvendighetskrav for reiser, og at alle unødvendige utenlandsreiser forbys. Vi har også behov for at alle tester seg før utenlandsreiser og etter ankomst til Norge. Det er nødvendig at vi har størst mulig sikkerhet mot import av nye virusvarianter.

Slår tilbake

Justis- og beredskapsminister Monica Mæland slår tilbake i en uttalelse til Dagbladet.

- Vi har, og har hele tiden hatt, blant Europas desidert strengeste innreiserestriksjoner. Vi har løpende strammet inn på reglene, enten det har vært hvem som får komme inn i landet, flere og flere testkrav og strengere karantenekrav, uttaler Mæland til Dagbladet og fortsetter:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.