Krever foreldreretten

BERGEN (Dagbladet): Mai Kristine (7 md) ble nesten drept da hennes far meide henne ned med bil. Babyens mor, Hanne Kristine Olsen, ble drept momentant. Nå krever barnefaren å få beholde foreldreretten til datteren han nesten drepte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kravet opprører Reidar Olsen. Han er far til den drepte Hanne Kristine Olsen og bestefar til Mai Kristine som så vidt slapp unna da faren hennes meide ned barnevogna hennes 27. juli i fjor.

- En morder skal ikke ha foreldreretten til Mai Kristine, sier Reidar Olsen til Dagbladet.

Den 40 år gamle barnefaren er foreløpig siktet for forsettlig drap på sin samboer Hanne Kristine Olsen og for drapsforsøk på datteren Mai Kristine.

Meide ned

Fortsatt er det han som har omsorgsretten til den nå sju måneder gamle jenta. Ifølge loven går nemlig omsorgen for et barn som har mistet en av foreldrene, automatisk over til den gjenlevende forelderen. Det spiller ingen rolle om, som i dette tilfellet, far har drept mor. Drapsmannen får automatisk omsorg for barnet.

Den uhyggelige drapssaken fant sted på en parkeringsplass i bydelen Olsvik 27. juli i fjor og sjokkerte hele landet. Vantro naboer var vitner til at den 40 år gamle mannen brukte familiens bil til å meie ned Hanne Kristine Olsen og barnevogna hvor tre uker gamle Mai Kristine lå. Vitner forklarte at mannen etterpå rygget over Hanne Kristine Olsen som allerede lå livløs på parkeringsplassen. Hun ble drept på stedet. Den lille babyen ble kastet ut av barnevogna og fikk store hodeskader. I flere dager svevde hun mellom liv og død, men er nå utenfor livsfare.

- Det er vanskelig å si hvordan det vil gå med Mai Kristine, men jeg synes det går bedre og bedre med henne for hver gang jeg ser henne, sier bestefar Olsen som i går besøkte barnebarnet i fosterhjemmet.

Han blir svært opprørt når han får høre at den drapssiktede barnefaren vil kjempe for å beholde foreldreretten.

- Jeg skal gjøre alt for å unngå at det skjer. Det som er viktig nå, er at Mai Kristine får et trygt og godt hjem. Og det får hun ikke med barnefaren, mener Reidar Olsen.

Vil slåss

Den drapssiktede 40-åringens advokat, Odd Drevland, bekrefter overfor Dagbladet at barnefaren vil slåss for å beholde barnet. Årsaken 40-åringen har oppgitt, er at datteren er det eneste som er verd å leve for.

- Han har sagt at det ikke spiller noen rolle hvor lenge han sitter i fengsel, så lenge datteren hans har det bra. Han ønsker å beholde foreldreansvaret selv om han ser for seg en lengre fengselsstraff, forteller Drevland.

DREPT: Hanne Kristine Olsen ble drept da samboerenmeide henne ned med bil.