Nav-ombud i det blå

Krever fortgang for Nav-ombud

NAV-skandalen viser viktigheten av å få på plass et NAV-ombud så fort som mulig, mener Frp. Regjeringspartner Høyre advarer mot forhastede løsninger.

VIL HA NAV-OMBUD: Frps Erlend Wiborg, leder av Stortingets arbeids- og sosialkomite, mener det nå haster å få på plass et Nav-ombud. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet .
VIL HA NAV-OMBUD: Frps Erlend Wiborg, leder av Stortingets arbeids- og sosialkomite, mener det nå haster å få på plass et Nav-ombud. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er over ti år siden kravet om et Nav-ombud først dukket opp. I opposisjon kjempet Frp i en årrekke for at et slikt ombud skulle innføres.

Bare måneder før han ble arbeidsminister i 2013, lovte Robert Eriksson (Frp) at dette var et av Frps hovedkrav for Nav hvis de fikk regjeringsmakta valget samme høst.

Nå - seks år seinere - er det fortsatt i det blå om det blir noe av.

Det er så langt heller ikke utredet - til tross for at flertallsregjeringens Granavolden-plattform forplikter til å utrede NAV-ombud som en del av de fylkesvise pasient- og brukerombudene.

Ber regjeringa raska på

Nå krever Frps Erlend Wiborg fortgang fra egen regjering.

- I forbindelse med opprullingen av Nav-saken, mener jeg det er enda mer viktig at dette kommer på plass fort, rett og slett så folk som stanger hodet i systemet skal få hjelp, sier stortingsrepresentanten, som sier han ikke vil spekulere i om NAV-skandalen kunne vært unngått dersom Frp hadde fått gjennomslag for ønsket sitt tidligere.

Wiborg forventer at det nå kommer på plass innen utløpet av stortingsperioden, altså høsten 2021.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer