Krever fortgang for «oktoberbarna»: - La dem komme hjem til jul

Drøyt tre uker før jul, vet asylsøkerne fortsatt ikke om de får sakene sine revurdert eller ikke. Nå krever «pårørende» i Norge en avklaring fra Justisdepartementet.

LAR VENTE PÅ SEG: Siden saken ble hastebehandlet i Stortinget, må etterarbeidet gjøres nå, forklarer statssekretær Torkil Åmland (Frp). Derfor er det fortsatt uklart om personer som «Armin», som rømte fra Norge i oktober, er omfattet av vedtaket til Stortinget. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
LAR VENTE PÅ SEG: Siden saken ble hastebehandlet i Stortinget, må etterarbeidet gjøres nå, forklarer statssekretær Torkil Åmland (Frp). Derfor er det fortsatt uklart om personer som «Armin», som rømte fra Norge i oktober, er omfattet av vedtaket til Stortinget. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er snart to uker siden Stortinget gjorde det omdiskuterte asylvedtaket som skal sørge for at oktoberbarna og asylsøkere som har fått avslag på asylsøknadene sine det siste året skal få sakene sine revurdert.

Fortsatt råder det full forvirring om hvem som omfattes av det.

Kan få kontra

Nylig gikk det ut brev fra Utlendingsnemnda (UNE) til ungdommer på asylmottak om at de får bli i Norge fram til utlendingsmyndighetene er enige om hvordan vedtaket fra Stortinget skal tolkes.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer