Du leser nå Dagbladet Pluss
LAR VENTE PÅ SEG: Siden saken ble hastebehandlet i Stortinget, må etterarbeidet gjøres nå, forklarer statssekretær Torkil Åmland (Frp). Derfor er det fortsatt uklart om personer som «Armin», som rømte fra Norge i oktober, er omfattet av vedtaket til Stortinget. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
LAR VENTE PÅ SEG: Siden saken ble hastebehandlet i Stortinget, må etterarbeidet gjøres nå, forklarer statssekretær Torkil Åmland (Frp). Derfor er det fortsatt uklart om personer som «Armin», som rømte fra Norge i oktober, er omfattet av vedtaket til Stortinget. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Krever fortgang for «oktoberbarna»: - La dem komme hjem til jul

Drøyt tre uker før jul, vet asylsøkerne fortsatt ikke om de får sakene sine revurdert eller ikke. Nå krever «pårørende» i Norge en avklaring fra Justisdepartementet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er snart to uker siden Stortinget gjorde det omdiskuterte asylvedtaket som skal sørge for at oktoberbarna og asylsøkere som har fått avslag på asylsøknadene sine det siste året skal få sakene sine revurdert.

Fortsatt råder det full forvirring om hvem som omfattes av det.

Kan få kontra

Nylig gikk det ut brev fra Utlendingsnemnda (UNE) til ungdommer på asylmottak om at de får bli i Norge fram til utlendingsmyndighetene er enige om hvordan vedtaket fra Stortinget skal tolkes.

Prøv Pluss for 1 krone

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

LES LENGRE - BETAL MINDRE

1 ÅR

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer