Ukraina-krigen:

Krever fortgang: - Uakseptabelt

Fortsatt har ikke regjeringen besluttet hvordan de skal hjelpe ukrainske flyktninger til Norge. Flere opposisjonspartier mener regjeringen er for treige.

POLEN: Ronny og Monica Aslaksen har reist fra Tvedestrand i buss for å ta med ukrainske flyktninger til Norge. Foto/video: Kristian Ridder-Nielsen. Reporter/redigering: Marie Røssland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Dette er akutt. Det er grenser for hvor lenge regjeringen kan vente og vurdere i en slik situasjon.

Det sier Hildegunn Seip, sosialpolitisk talsperson i MDG, til Dagbladet.

Tirsdag sier tall fra FN at hele tre millioner har forlatt Ukraina siden Russlands invasjon for mindre enn tre uker siden, men foreløpig viser UDIs tall at bare 2051 så langt har registrert seg i Norge.

Nå krever flere opposisjonspartier fortgang fra regjeringens side i prosessen med å hjelpe ukrainske flyktninger til Norge.

Fortsatt uvisst

Mandag sa justisminister Emilie Enger Mehl til VG at regjeringen vurderer en statlig organisert luftbru eller henting av ukrainske flyktninger ved hjelp av Politiets utlendingsenhet.

Likevel har regjeringen fortsatt ikke tatt en beslutning rundt hvordan en overføring til Norge skal gjøres. Det bekrefter Justisdepartementet til Dagbladet tirsdag.

- Det er ikke gjort en vurdering av hvordan en eventuell overføring av flyktninger til Norge skal gjennomføres. Norge har tidligere erfaringer med bruk av flybru, og dette er noe departementet tar med seg i de vurderingene som gjøres for å hjelpe flest mulig, best mulig, sier statssekretær i Justisdepartementet, Astrid Bergmål.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer