KREVER FORTSATT ISOLASJON: Eirik Jensen er siktet for grov korrupsjon og sitter for tida i varetekt med isolasjon. Det ønsker Spesialenheten at han fortsatt skal gjøre og kommer til å be retten om at isolasjonsperioden videreføres. Jensen nekter straffskyld.
Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
KREVER FORTSATT ISOLASJON: Eirik Jensen er siktet for grov korrupsjon og sitter for tida i varetekt med isolasjon. Det ønsker Spesialenheten at han fortsatt skal gjøre og kommer til å be retten om at isolasjonsperioden videreføres. Jensen nekter straffskyld. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIXVis mer

Krever fortsatt isolasjon Eirik Jensen

Rettsmøte i morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det bekrefter forsvareren hans, advokat Jens-Ove Hagen, overfor NRK.

For to uker siden ble Jensen varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. Isolasjon kan imidlertid bare ilegges i to uker ved førstegangsfengsling.

- Jeg kan bekrefte at det blir et rettsmøte i morgen for å behandle videre isolasjon, sa forsvareren mandag.

Spesialenheten for politisaker, som etterforsker Jensen, ønsker overfor NRK ikke å kommentere kravet om videre isolasjon.

LES OGSÅ: Bærumsgjengen som knyttes mot Jensen. (Krever abb.)

Politioverbetjent Eirik Jensen ble pågrepet mandag 24. februar, mistenkt for grov korrupsjon. Han har jobbet i Oslo politidistrikt siden 1977 og har blant annet vært leder for gjengprosjektet. Den siste tiden har han jobbet i politimesterens strategiske stab.

Den siktede polititoppen skal ha mottatt store pengebeløp for å bidra til smugling av narkotika. Han avviser alle beskyldninger.

Før helgen satt Jensen i et fire timer langt avhør med Spesialenheten for politisaker.

- Han er avhørt om sin privatøkonomi. Man er ute etter å finne ut av om det er et misforhold mellom inntekter og forbruk, og det var helt ordinært, slik han forklarte det, sa forsvarer Hagen til NTB i etterkant av avhøret.

(NTB)