Krever forvaring for «langvarig og grusomt» drap

Drapet på Elin Laursen (23) tatt opp på bånd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 27 år gamle mannen som er tiltalt for å ha drept ekskjæresten Elin Laursen (23) i mars i år, risikerer 16 års forvaring.

- Fengsel er ikke tilstrekkelig samfunnsvern i dette tilfellet, sa aktor, førstestatsadvokat Erik Erland Holmen under sluttprosedyren i Kristiansand tingrett i dag.

Ifølge fvn.no beskrev Holmen drapet som en grusom og langvarig handling.

- Det er vanskelig å forstå at han ikke besinner seg etter de første slagene, han bare fortsetter. Han må ha observert henne som helt ute av seg, hørt skrikene, men han har ingen sperrer. Tidsintervall, langvarigheten og grusomheten sier noe om risikoen for gjentakelse, sa Holmen.

Laursen ble knivdrept på Nodeland i Songdalen kommune i Vest-Agder 30. mars i år. Den 27 år gamle ekskjæresten har erkjent de faktiske forholdene, men nekter straffskyld.

Laursen hadde voldsalarm som hun aktiverte da 27-åringen ringte på hos henne. Opptaket av dødskampen ble spilt av under rettssaken.

Aktor viste i sin prosedyre blant annet til at 27-åringen ringte opp Laursen fra et skjult nummer for å sjekke om hun var hjemme, og at han dirigerte drosjen forbi Laursens hjem for å komme seg usett til inngangsdøren. Alt dette peker i retning forsett, mener Holmen.

Under rettssaken har tiltalte gitt uttrykk for å huske lite fra drapshandlingen og tiden rundt. Aktor mener likevel han husker mer enn nok detaljer til å ha vært bevisst. (©NTB)

POLITIET HØRTE PÅ DRAPET:  Elin Laursen (23) hadde voldsalarm, og politiet kunne høre hva som skjedde i huset da eks-kjæresten tok livet av henne. Foto: SCANPIX
POLITIET HØRTE PÅ DRAPET: Elin Laursen (23) hadde voldsalarm, og politiet kunne høre hva som skjedde i huset da eks-kjæresten tok livet av henne. Foto: SCANPIX Vis mer