Krever forvaring for «langvarig og grusomt» drap

Drapet på Elin Laursen (23) tatt opp på bånd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den 27 år gamle mannen som er tiltalt for å ha drept ekskjæresten Elin Laursen (23) i mars i år, risikerer 16 års forvaring.

- Fengsel er ikke tilstrekkelig samfunnsvern i dette tilfellet, sa aktor, førstestatsadvokat Erik Erland Holmen under sluttprosedyren i Kristiansand tingrett i dag.

Ifølge fvn.no beskrev Holmen drapet som en grusom og langvarig handling.

- Det er vanskelig å forstå at han ikke besinner seg etter de første slagene, han bare fortsetter. Han må ha observert henne som helt ute av seg, hørt skrikene, men han har ingen sperrer. Tidsintervall, langvarigheten og grusomheten sier noe om risikoen for gjentakelse, sa Holmen.

Laursen ble knivdrept på Nodeland i Songdalen kommune i Vest-Agder 30. mars i år. Den 27 år gamle ekskjæresten har erkjent de faktiske forholdene, men nekter straffskyld.

Laursen hadde voldsalarm som hun aktiverte da 27-åringen ringte på hos henne. Opptaket av dødskampen ble spilt av under rettssaken.

Aktor viste i sin prosedyre blant annet til at 27-åringen ringte opp Laursen fra et skjult nummer for å sjekke om hun var hjemme, og at han dirigerte drosjen forbi Laursens hjem for å komme seg usett til inngangsdøren. Alt dette peker i retning forsett, mener Holmen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer