Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Krever frifinnelse etter rå mishandling

De to 15-åringene som ble dømt for medvirkning til grove seksuelle overgrep mot en jevaldrende i Norland i januar, må frifinnes. Det krever jentenes advokat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da saken gikk i Salten tingrett i januar i år, ble de to jentene dømt til 270 timer samfunnstjeneste. I tillegg måtte de betale en solidarisk erstatning til fornærmede, som nå er 16 år gammel. Jentenes advokat mener de to 15-åringene ikke har medvirket sterkt nok, og derfor må frifinnes.

Drømte om drap

Nå har ankesaken startet i Hålogaland lagmannsrett. De to tiltalte jentene var ikke de som sto i spissen for mishandlingen i fjor, men den antatte hovedpersonen var bare 14 år gammel da ugjerningen skjedde, og dermed under den kriminelle lavalder.

14-åringen som ikke ble tiltalt er nå saksøkt i et sivilt søksmål. Den fornærmedes advokat, Tore Benson, krever inntil 100 000 kroner av den antatte hovedpersonen bak mishandlingen. Hun skal ha skrevet i dagboken sin, bare noen måneder før mishandlingen, at hun drømte om å drepe fornærmede.

Stygt mishandlet

Da saken gikk i tingretten kom det fram at den fornærmede jenta, som nå er 16 år, fikk stukket hull på en brystvorte, navlen og øreflippene sine. I tillegg ble hun rispet med en sprøytespiss på ryggen, brent med lighter og pisket med en talje. Noen skal også ha tatt kvelertak på henne. Etter mishandlingen ble jenta solgt til en mann for noen hundrelapper. Denne mannen, en 33 år gammel asylsøker som bodde ved i nærheten av åstedet, fullbyrdet en voldtekt på jenta.

Ifølge Salten tingrett fikk 16-åringen også rispet opp ryggen med en binders. Noen helte blekk ned i såret slik at ordene «Fuck me» ble synlige. Det ble også rispet inn et hakekors på skulderen til 16-åringen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media