Krever fritt leide for Snowden

Om han skulle få fredsprisen.

Nominerte: SV politiker Snorre Valen er en av de som har nominert Edward Snowden til Nobels fredspris 2014. Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet
Nominerte: SV politiker Snorre Valen er en av de som har nominert Edward Snowden til Nobels fredspris 2014. Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Michael Tetzschner (H) sier i dag at Norge bør arrestere og utlevere Edward Snowden til USA hvis han kommer til Norge som fredsprisvinner, og amerikanerne krever ham utlevert.

Snowden er etterlyst internasjonalt og siktet i USA for spionasje og tyveri av statlig eiendom. Som ansatt i etterretningsorganisasjonen NSA og en privat kontraktør hadde Snowden tilgang til store mengder topphemmelige dokumenter.  Han lekket tusenvis av dem til journalister, som så kunne dokumentere global masseovervåking.

Tetzschner påpeker at loven er lik for alle og at etterlyste bør arresteres og møte domstolene.

- Tetzschner er mer opptatt av å blidgjøre USA enn å stå opp for friheten og nobelkomiteens uavhengighet. Edward Snowden har gjort en enorm innsats for den ytringsfriheten og det liberale demokratiet som Tetzschner ellers sier han er så opptatt av. Snowden bør, om han vinner Nobels fredspris, så klart få fritt leide i Norge. Verken Kina eller USA har noe med hvem som får Nobels fredspris. Det er trist at Høyre nok en gang vil krype for stormakter, sier Snorre Valen (SV).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer