Krever full frifinnelse for Per Kristian Orderud

Frogner : Advokat Cato Schiøtz mener at bevisene mot drapstiltalte Per Kristian Orderud ikke holder og at han må frifinnes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Per Kristian Orderuds forsvarer, advokat Cato Schiøtz, avsluttet sin prosedyre i Nes herredsrett onsdag med å kreve sin klient frifunnet.

- Bevisene holder ikke og Per Orderud må derfor frifinnes, sa Schiøtz. Han mener tiltalen i Orderud-saken er både ubegrunnet og «delvis begrunnet på et galt faktum». Han mener han har sannsynliggjort at det ikke er noen grunn for retten til å tro på Lars Grønnerød og Kristin Kirkemo Haukeland og deres forklaringer om drapsplanlegging og våpenbytte, forklaringer som ligger til grunn for tiltalen mot Per og Veronica Orderud.

- Vi må ikke la oss blende av Grønnerøds sjarm og veltalenhet, sa Schiøtz.

Han pekte på at Per Orderud ikke hadde noe motiv for å begå drapene, at det aldri har skjedd noe våpenbytte eller noen drapsplanlegging og at det ikke finnes fnugg av bevis for at Per Kristian Orderud var i kårboligen drapsnatten.

Ikke motiv

Advokat Schiøtz hevdet at Per Orderud og foreldrene var kommet til et forlik om tvisten rundt Orderud gård på ettermiddagen fredag 21. mai 1999, og at dette utelukker at Per Orderud står bak drapene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer