Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Krever full frifinnelse

ARENDAL (Dagbladet): Forsvarer Tore H. Pettersen vil kreve full frifinnelse av Viggo Kristiansen før juryen i Agder lagmannsrett tirsdag 5. februar trekker seg tilbake for å besegle 22-åringens skjebne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter at det meste av bevisførselen er avsluttet, sier Pettersen til Dagbladet at han ikke ser noen grunn til å nedlegge noen annen påstand enn i Kristiansand byrett i fjor.

Uansett må Kristiansen regne med noen år bak murene som straff for tallrike overgrep mot ei lita jente i åra før barnedrapene. Disse punktene har Kristiansen tilstått, og blir ikke ankebehandlet i lagmannsretten.

Ingen nye bevis

I går ble det klart at Jan Helge Andersens teori om de mystiske flekkene på barnelikene ikke slo til. I et intervju med Dagbladet for to uker siden sa Andersen at han trodde merkene kunne stamme fra Kristiansens hobbymaling som han brukte til å vedlikeholde syklene sine.

Aktor, førstestatsadvokat Edvard Dahl, orienterte retten om at analyser ved politilaboratoriet i Belfast ikke støttet Andersens teori.

Samtidig fortalte Dahl at Rettsmedisinsk Institutt ikke hadde klart å framskaffe noen DNA-profil fra blodflekkene på Kristiansens sykkelveske.

Aktor vil ikke svare på Dagbladets spørsmål om det fortsatt foregår etterforskning av andre momenter som kan ha betydning for saken.

Forsvarerpoeng

Dersom Andersens malingsteori hadde blitt bekreftet, ville det blitt et svært tungt teknisk bevis mot Viggo Kristiansen. I stedet vil Kristiansens forsvarere kunne bruke poenget som et nytt bevis på at Andersen ikke snakker sant.

- Disse undersøkelsene gir i hvert fall ingen støtte for påtalemyndigheten, bemerker forsvarer Tore H. Pettersen.

Jan Helge Andersens forsvarer, Ben Fegran, mener at avklaringene ikke på noen måte forandrer sakens stilling.

Dermed vil skyldspørsmålet i vesentlig grad bli avgjort på bakgrunn av om juryen mener at Andersen snakker sant om bestekameratens rolle i mishandlingen, sexmisbruket og drapene på jentene.

DRAPSDØMT: Viggo Kristiansen.
Hele Norges coronakart