Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Krever full gransking av Gro-saken

Fikk hun spesialbehandling?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Lederen av sosialkomiteen på Stortinget mener det er uholdbart dersom enkeltmennesker skal nyte godt av spesialforpleining bare fordi de har et kjent navn.

Les alt om Gro-saken her. 

Han reagerer kraftig på at sjefen ved ortopedisk avdeling ved Ullevål sykehus, Olav Røise, nå står fram og forteller at han sørget for at Gro fikk utført hofteoperasjoner – og at sykehuset nå tar på seg ansvaret for å betale hele regninga. .

– Jeg fulgte hjertet mitt når det gjelder det å være raus på hennes vegne. Jeg syntes det var greit. Det følte jeg hun hadde fortjent, selv om jeg aldri har stemt på henne. Jeg kan sikkert bli tatt på det, men det er jeg villig til. Om jeg mister stillingen så har jeg mistet den på noe jeg synes er greit, sier Røise til VG Nett.

Må gjelde alle

Harald Nesvik reagerer sterkt på uttalelsen.

– Norsk helsevesen skal gi likebehandling. Dersom det er slik at Gro, som er bosatt i Frankrike, får utført hofteoperasjoner gratis, da må de samme reglene gjelde for de tusenvis av nordmenn som er bosatt i Frankrike og andre land rundt om i verden. Bare i Spania er det snakk om et høyt antall pensjonister som kunne tenke seg slike goder, sier Nesvik til Dagbladet.no.

Han mener derfor at Ullevål sykehus sin ledelse umiddelbart må granske saken og bestemme seg for en fast praksis.

FIKK SÆRBEHANDLING? Frps Harald Nesvik krever full gransking av Gro-saken. Foto: Scanpix
FIKK SÆRBEHANDLING? Frps Harald Nesvik krever full gransking av Gro-saken. Foto: Scanpix Vis mer

– Vi har fått alarmmeldinger om pengenød og trusler om bemanningskutt og nedlegging av poster ved Ullevål sykehus og ved andre sykehus i Helse Sør-Øst. Da er det oppsiktsvekkende at Gro Harlem Brundtland skal få operert sine hofter gratis – i strid med gjeldende regelverk, sier Nesvik.

Han ber også helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad gå gjennom saken og sørge for at det er likebehandling i norsk helsevesen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media